Praznik u Barandi: POLOŽEN VENAC NA SPOMENIK OLGE PETROV

30/08/2016

POLOŽEN VENAC NA SPOMENIK OLGE PETROV
Baranda, 30. avgust 2016;
Povodom praznika Dana Barande Savet mesne zajednice organizovao je prigodan koktel i polaganje venca na spomenik narodnog heroja Olge Petrov.
Na skupu koji je održan u novim prostorijama mesnog udruženja penzionera, pored članova Saveta mesne zajednice Baranda, prisustvovali su predsednik opštine sa svojim pomoćnicima Nebojšom Kovačevićem i Goranom Foglom, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj, direktori opštinskih javnih preduzeća i ustanova, kao i predstavnici udruženja.
DSC_1653

Predsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin pozdravio je sve prisutne i ukratko referisao o poslednjim građevinskim radovima i drugim aktivnostima na uređenju njihovog mesta. Vujčin je istakao da je Savet bukvalno „proradio“ po uspostavljanju nove opštinske administracije zahvaljujući kojoj su se u Barandi konačno pokrenule mnoge stvari. Vujčin se posebno zahvalio predsedniku opštine na razumevanju problema građana Barande i podršci koju imaju od njega i od lokalne samouprave. Na kraju je Vujčin najavio i neke nove projekte čija bi realizacija trebalo da se završi do zimske sezone.
DSC_1662

Predsednik opštine dr Zoran Tasić, čestitao je Baranđanima praznik, napomenuo da svi zajedno treba da radimo na afirmaciji, kako svakog naselja posebno, tako i cele opštine.

– Preko Barande, našu opštinu znaju u celoj Srbiji. Serija „Vratiće se rode“ i film „Montevideo, bog te video“ puno su učinili za afirmaciju naše sredine. U pripremi je novi studio u Barandi i snimanje nove serije, tako da molim i Savet mesne zajednice, kao i sva ostala lokalna udruženja i sve građane Barande, a tome će se priključiti i lokalna samouprava, da izađu u susret produkciji Kobra filma jer na taj način afirmišemo Barandu i Opštinu Opovu, naše turističke resurse i potencijale, a tu pre svega mislim na etno, eko i agro turizam, rekao je prilikom obraćanja na skupu predsednik opštine.
DSC_1665

Ispred mesnog udruženja penzionera, predsednica Nada Košutić zahvalila se na dobijanju novih prostorija, nakon čega su se prisutni uputili do spomenika narodnog heroja Olge Petrov, gde je predsednik Saveta mesne zajednice položio venac i minutom ćutanja odata pošta.
DSC_1669

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije