Bile jednom razglednice: POZDRAV IZ OPOVA

23/08/2016

POZDRAV IZ OPOVA
Opovo, 23. avgust 2016;
Verovatno se većina vas ne seća kada je poslednji put napisala i poslala razglednicu. O pismu i da ne pričamo. Pretpostavljamo da oni mlađi i ne znaju šta je to razglednica. A bilo je nekad gde god da odeš, kupiš lokalnu razglednicu na kojoj obavezno piše Pozdrav iz …. i pošalješ porodici, rođacima, prijateljima ili komšijama. Autor ovog teksta priznaje da je slao sam sebi raglednice iz svakog posećenog mesta i čuvao ih u foto albumu kao suvenire.
1 - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danas je gotovo nemoguće naći i kupiti razglednicu. Pored sms-a, e-maila i facebook-a možda nema ni potrebe. Vremena se menjaju, a sa njima i ljudi.

Danas vas podsećamo, a neki verovatno prvi put vide kako je izgledala razglednica Opova. Uz obavezan naslov POZDRAV IZ OPOVA na razglednici se nalazi osam fotografija na kojima su predstavljeni ulaz u Dom kulture (bife kod Edike), Spomenik borcima palim u Prvom i Drugom svetskom ratu, trospratnica u ulici JNA, Galerija „Jovan Popović“, pravoslavna crkva i višespratnica na uglu Borisa Kidriča i Bratstva jedinstva. Fotografije i razglednica nastale su sedamdesetih godina prošlog veka, razglednicu je štampala „Minerva“ Subotica, a autor fotografija je B. Jelkić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije