Eko regata 2016: TAMIŠOM OD PANČEVA DO OPOVA

20/08/2016

TAMIŠOM OD PANČEVA DO OPOVA
Opovo, 20. avgust 2016;
Stotinak učesnika šeste tamiške eko regate danas oko 13:00 časova sa 33 plovila pristalo je na dokove opovačke marine „Opava“. Učesnike regate dočekali su predsednik Udruženja ljubitelja Tamiša i vlasnik marine Ilija Popović, predsednik opštine dr Zoran Tasić i inspektorka zaštite životne sredine Opštinske uprave Opovo Marina Mitrović.
DSC_1177

Kao i prethodnih godina maršruta regate je Pančevo – Jabuka – Glogonj – Sefkerin – Opovo – Pančevo. Regataši su prvog dana imali zadržavanje u Jabuci i noćenje u Glogonju, a drugog dana zadržavanje u Sefkerinu i noćenje u Opovu. Tokom puta učesnici regate sakupljaju plutajuću amblažu za reciklažu i čiste obalske lokacije na kojima pristaju. U Opovu je predviđena prezentacija „Eko – nautička – turistička inicijativa“ za Tamiš, a u skladu sa „Strategijom razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije od 2015. do 2025“ i planom da se Tamišu vrati status plovnog puta do Opova.
DSC_1180

Pored Grada Pančeva, Opština Opovo je suorganizator Tamiške eko regate. Lokalna samouprava je deo manifestacije sufinansirala sredstvima iz Fonda za zaštitu životne sredine, dok je Hotel „Stari Banat“ obezbedio smeštaj za neke od učesnika regate.
DSC_1182

– Lokalna samouprava sa zadovoljstvom podržava sve akcije i manifestacije koje imaju u svom programu zaštitu životne sredine i promovišu turističke potencijale ovog dela Banata. Eko – turistički potencijali dela Potamišja na teritoriji naše opštine, čija se sva četiri naselja nalaze na obalama Tamiša, veoma su veliki ali nedovoljno iskorišćeni i to će biti jedan od prioriteta aktuelne opštinske administracije u narednom periodu, izjavio je danas predsednik opštine dr Zoran Tasić.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije