Košarka – Evropsko kadetsko prvenstvo: U TRILER ZAVRŠNICI GRCI BOLJI OD NAŠIH KADETA

15/08/2016

u SPORT

U TRILER ZAVRŠNICI GRCI BOLJI OD NAŠIH KADETA
Radom, 15. avgust 2016;
Kadeti reprezentacije Srbije priredili su još jedno neprijatno iznenađenje izgubivši od vršnjaka iz Grčke. S obzirom da su u poljsku otišli kao jedan od najozbiljnijih pretendenata za zlato, postavlja se pitanje šta se dešava sa našim reprezentativcima.

Reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2000. godine i mlađi, porazom je završila grupnu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu koje se održava u Radomu (Poljska). Kadeti Srbije poraženi su u okviru trećeg kola grupe „D“, posle velike borbe i neizvesne završnice od selekcije Grčke. Srpski kadeti su su gotovo sve vreme bili u vođstvu, imali i dvocifrenu prednost polovinom treće deonice, ali nisu uspeli da upornom rivalu zadaju završni udarac. Odluka je pala u poslednja tri ipo minuta, kad naš mladi tim nije uspeo da poentira, a Grci su uspeli da naprave seriju 11:0 i dođu do trijumfa:  Srbija – Grčka 55:59 (18:12, 14:15, 18:14, 5:18). Reprezentacija Srbije zauzela je treće mesto u grupi „D“, tako da će u utorak (16:15) u 1/8 finala Evropskog prvenstva u Radomu igrati protiv drugoplasiranog tima iz grupe „C“,  najverovatnije sa selekcijom Crne Gore.
enZoK-vP7EiWY6AzLQmvFg

Od samog starta meča bilo je vidljiva želja našeg mladog tima da se iskupi za neočekivani poraz od selekcije Finske. Trebalo im je sedam-osam minuta da uhvate pravi ritam, da posle rezultata 12:12 naprave seriju 9:0 i u 13. minutu povedu sa 21:12. Marko Pecarski je po običaju bio najefikasniji, Alen Smailagić je bio sjajan u skoku, dok je Mihailo Stojanov fenomenalno asistirao i organizovao napade Srbije. U finišu prvog poluvremena, sa nekoliko promašaja, srpski kadeti su pokvarili procente šuta iz igre, ali su i dalje držali visok nivo igre u odbrani što im je omogućilo da sačuvaju solidno vođstvo posle prvih 20. minuta – 32:27.

Gotovo svaki napad na početku drugog poluvremena reprezentativaca Srbije na bio je završen izgubljenom loptom, što Grci koriste da uhvate priključak (32:31). Nalet rivala zaustavilo je trojkom Mihailo Stojanov. Na scenu tada stupa Marko Pecarski koji serijom odličnih poteza, skokova i poena, donosi Srbiji dvocifreno vođstvo – 42:31 (26. minut). Završnicu trećeg perioda koji je završen rezultatom 51:40 obeležio je Zoran Paunović sa nekoliko sjajnih prodora. Grčki tim  posle toga kreće na sve ili ništa i u 33. minutu ponovo se vraća u igru – 52:48. Rival je u tim trenucima našao rešenje za Marka Pecarskog koga su često čuvalam dva, neka i tri suparnička igrača. Dug period bez poena iz igre konačno prekinuo Alen Smailagićza 55:48 u 37. minutu. Uporni Grci veoma brzo uzvraćaju serijom 5:0 i ponovo se vraćaju u igru, a na 40 sekundi pre kraja trojkom Sandramanisa posle dužeg vremena dolaze u vođstvo 55:57. Usledila je uzbudljiva završnica koje se nepovljno završila po naš mladi tim. Marko Pecarski je dva puta bio neprecizan sa linije slobodnih bacanja, Lazar Živanović je došao do ofanzivnig skoka, ali je na žalost brzo izgubio loptu. Saramandis I Čazidakis su u poslednjim sekundama sa linije penala postavili konačan rezultat – 55:59.
5ay9xYes1EqqwxjmxlnaeQ

SRBIJA: Stojanov 7, Isailović, Vasić, Vasiljević, Nedeljković 5, Ilić, Paunović 15, Smailagić 6, Petrušev, Živanović 1, Jovanović 1, Pecarski 20.

GRČKA: Altinis 4, Eremidis 6, Balis 4, Arsenopoulos 6, Sandramanis 8, Čazidakis 3, Zevgaras, Bazinas, Gargalis 3, Hadžiciveroglu12, Prosikis, Courgianis 13.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije