Pomoć za socijalno ugrožene kategorije stanovništva: U SAKULAMA PODELJENO 53 PAKETA HRANE I HIGIJENE

29/07/2016

U SAKULAMA PODELJENO 53 PAKETA HRANE I HIGIJENE
Sakule, 29. jul 2016;
U saradnji sa Vladom Republike Srbije i na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, lokalna samouprava je uspela da obezbedi finansijska sredstva za nabavku 300 paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene porodice u našoj opštini. U ovaj program ušle su opštine druge, treće i četvrte grupe nerazvijenosti, gde Opovo spada u četvrtu grupu.
DSC_0207

Tokom današnjeg dana sprovedena je prva akcija podele paketa u prostorijama Mesne zajednice Sakule gde je podeljeno ukupno 53 paketa. Raspodelu paketa obišli su i nadgledali predsednik opštine dr Zoran Tasić, zamenik predsednika opštine Miloš Markov i pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević. Cela akcija obavlja se u zajedničkoj koordinaciji lokalne samouprave, mesnih zajednica, Centra za socijalni rad Opovo i Crvenog krsta Opovo.
DSC_0208

Predsednik opštine ističe da postoje striktni kriterijumi po kojima se dele ovi paketi. Raspodelom su obuhvaćene najugroženije porodice i tu se prvenstveno misli na samohrana staračka domaćinstva, porodice na granici ostvarivanja prava socijalne zaštite, porodice bez prihoda, odnosno korisnici novčane socijalne pomoći, porodice sa više dece i porodice koje imaju invalidno lice.
DSC_0211

– Mi smo uz pomoć Mesne zajednice Sakule, Centra za socijalni rad Opovo i Crvenog krsta Opovo, izlazili na teren i u neposrednom kontaktu sa ugroženim porodicama proveravali, analizirali situaciju i projektovali raspodelu. Ovo je samo još jedan dokaz da se Srpska napredna stranka i lokalna vlast ne bave ovakvim akcijama samo u predizbornoj kampanji kao što su to nekad radile Demokratska stranka i ostali. Kao što smo i rekli prilikom izborne kampanje, socijalna politika i socijalna zaštita naš su prioritet prioriteta, kao i otvaranje novih radnih mesta što vrlo brzo očekujemo u narednom periodu, izjavio je povodom današnje akcije predsednik opštine dr Zoran Tasić.
Naredne raspodele paketa u Barandi, Opovu i Sefkerinu, obaviće se nakon detaljne analize i projektovanja novih spiskova.
DSC_0212

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije