Pomoć stambeno neobezbeđenim izbeglicama: OPŠTINA OPOVO U PROJEKTU OD 55.000 EURA

15/07/2016

OPŠTINA OPOVO U PROJEKTU OD 55.000 EURA
Novi Sad / Opovo, 15. jul 2016;
U velikoj sali Skupštine Vojvodine, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, juče su održali radni sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava i poverenika za izbeglice.
IMG_20160714_105735_300

Na dnevnom redu bila je samo jedna tačka – Aktivnosti na realizaciji Regionalnog stambenog programa, u čijoj realizaciji učestvuje i naša opština. U radu sastanka, ispred naše lokalne samouprave učestvovali su pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević i poverenik za izbeglice Ivanka Petrov.

Regionalni stambeni program u Republici Srbiji pruža dugotrajno stambeno rešenje kroz dostavu građevinskog materijala i otkup seoskih domaćinstava za izbegla lica. Program je podržalo više međunarodnih organizacija, a na prvom mestu Evropska unija i SAD, dok UNHCR i Misija OEBS-a prate proces i izbor kandidata koji će primiti pomoć. Celokupnim procesom ovog programa rukovodi Banka za razvoj Saveta Evrope, koja raspolaže sa prikupljenim donatorskim sredstvima.
IMG_20160714_101137_012

Opština Opovo je aplicirala i ušla u projekat za kupovinu seoskih domaćinstava. Naziv projekta je „Pomoć stambeno neobezbeđenim izbeglicama za kupovinu seoskih kuća“, a cilj projekta trajno zbrinjavanje socijalno ugroženih izbeglica i rešavanje pitanja stambenog zbrinjavanja. Realizacija projekta očekuje se do kraja jula meseca.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije