Srpska napredna stranka OO Opovo: SAOPŠTENJE

14/06/2016

SAOPŠTENJE
Opovo, 14. juni 2016
Bili smo mišljenja da ne odgovaramo na besmislena saopštenja GG  Milorad Soldatović, ali zbog informisanja građana i poštovanja načela javnosti u radu, želimo da budemo maksimalno transparentni i damo dodatna pojašnjenja.

Lepo je to kada se posle 12 godina interesujete za rad Nadzornog odbora koji je u vaše vreme dve godine funkcionisao protivno odredbama Zakona o Javnim preduzećima. Niste se interesovali za JP „Mladost“ Opovo  kada  je bivši direktor za osam meseci u 2015. godini, po direktnom nalogu i za račun pojedinaca vaše grupacije potrošio 3.800.000,00 dinara u četiri lokalne firme na nepostojeće radove koji su faktrurisani. Jedanaest faktura za montažu i demontažu menjača na kamionu, 11 faktura za skidanje i postavljanje kapija na fabrici vode, enormne fakture za pranje i vulkaniziranje i td. Samo budala ne bi shvatila šta ste radili i kako ste novac ispumpavali iz preduzeća. Naravno, vi ćete se pravdati da je direktor kadar SNS-a, ali mi smo kao odgovorna politička stranka nakon saznanja samo dela ovih informacija istog isključili iz rada opštinskog odbora , pokrenuli disciplinski postupak i inicijativu za njegovo razrešenje koje ste vi odugovlačili jer je interes bio očigledan. Ali sve ovo ćemo prepustiti nadležnim organima da utvrde ko su izvršioci a ko nalogodavci.

Vi ste na čelo Upravnog odbora Centra za socijalni rad postavili čoveka protiv koga se vodi postupak za krivično delo nasilje u porodici. Osoba koja treba da upravlja ovom institucijom, ni sama je ne poštuje, a bitno je da zna nama da u Skupštini drži predavanje o legalitetu i uštedama.

Pošto vidimo da ste potpuno ne upućeni u funkcionisanje budžeta opštine Opovo, da proizvoljno izbacujete informacije, želimo da vas obavestimo o sledećem. Do sada su dnevnice odbornicima bile 4.480,00 dinara za zaposlena lica i 5.160,00 za nezaposlena lica sa pripadajućim porezima i doprinosima. S obzirom da mi mnogo ozbiljnije shvatamo funkcionisanje lokalnog parlamenta ne želimo da Skupštinska zasedanja  budu na tri meseca već da mesečno imamo po jedno kako je to uređeno u svim drugim opštinama, i kako se tačke dnevnog reda ne bi gomilale a Parlament funkcionisao mnogo efikasnije. Znamo da vi ovome do sada niste pridavali veliki značaj jer za vas je postojao sao jedan čovek“ gospodar života i smrti“  koji je o svemu odlučivao, a odbornici su bili glasačka mašina. Ali to sad nema veze, to govori o vama. Iz tog razloga, a radi ekonomičnosti uzeli smo paušalni iznos od 5.000,00 dinara iz razloga neoporezivosti ove visine naknade i vraćanja dostojanstva odborničkom mandatu koji brani interes građana.

Kada ste tako „veliki“ legalisti i zalažete se za ekonomičnost trošenja budžetskih sredstava, što to niste pokazali građanima  na ličnom primeru svog lidera? On je iskoristio sve što je mogao. Dvanaest godina je koristio službeni automobil kao svoj privatni, pa neka je i dnevni trošak bio samo 500,00 dinara na gorivo i amortizaciju dolazimo do cifre od 2.190.000,00 dinara . Nakon podnošenja ostavke na mesto predsednika opštine i dalje je koristio zakonsko pravo na tri plate, dolazio je  u opštinu i ostvarivao sva prava kao zaposleni a nije imao prava na to.  Kada je došlo vreme da primi platu pomoćnika , sebi je dao najviši koeficijent i najveću platu. Na registracije službenih automobila trošili ste preko 100.000,00 dinara, samo da bi se razlikovali od običnih građana, „jako je važno“ da na registraciji piše „Opovo“.  Što se tada niste bunili i  bili veliki legalisti koji „brinu“ o interesima građana opštine Opovo. Da ne pričamo o promašenim investicijama, ne namenskom trošenju budžetskih  sredstava, ne ravnomernoj raspodeli novca po mesnim zajednicama, švrćkanju takozvanih poljoprivrednika koji vole zemlju državnu po Evropi itd. Gospodo dosta nam je vašeg  licemerja.

Što se tiče projekata ova lokalna vlast nastavlja dalje sa radovima u svima naseljenim mestima i trudićemo se da se maksimalno pribižimo građanima kako bi osetili njihove probleme i efikasnije ih rešavali.

OPŠTINSKI ODBOR SRPSKE NAPREDNE STRANKE OPOVO

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije