Grupa građana ,,Milorad Soldatović” SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

10/06/2016

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Opovo, 10. jun 2016;
Kada je krajem prošle godine usvajan budžet nova skupštinska većina predvidela je budžetom i stavku: naknada za rad nadzornog odbora  JKP Mladost u iznosu od 560 000 dinara.
Tada je jedan, sada vec bivši odbornik, postavio pitanje da li se slučajno nije potkrala greška jer je predhodnim budžetom za tu poziciju bilo predvidjeno 78 000 dinara, receno je da greške nema.
Digla se prašina i naravno skupštinska većina je to glatko usvojila bez obzira što je to predstavljalo povećanje od 7 puta pravdajući time da zakon to dozvoljava.
Sada postoji ideja opet od te skupštinske većine da se odbornicima dodeli po 5000 dinara mesečno bez obzira na broj sednica.
U proteklom sazivu skupštinske sednice su zakazivane kada bi se nakupilo bar 10 tačaka dnevnog reda i skupština je zakazivana jednom u 3 meseca, što prevedeno u novac odbornik u 3 meseca dobije 2700 dinara a sada bi u 3 meseca dobio 15 000 dinara.
Predviđa se paušal za članove veća u visini od 12 000 dinara mesečno što bi takođe dodatno opteretilo budžet.
Smatramo za dodatnih 5000 000 godišnje (paušal za odbornike, paušal za veće, 2 pomoćnika predsednika opštine, uvecani troskovi zamenika predsednika skupštine ) neće doprineti boljitku naših građana.
Do samo pre godinu dana tako nesto nije bilo moguće, ta sredstva su ulagana u razne projekte a ne za namirivanje partijskih kadrova.
A sada će se opet čekati neka nova predizborna kampanja da bi se nešto uradilo.

GG Milorad Soldatović

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije