Finale fudbalskog Kupa Vojvodine: PENALI ODLUČILI POBEDNIKA KUPA

PENALI ODLUČILI POBEDNIKA KUPA
Novi Sad, 08. jun 2016;
Mladost (Bački Jarak) – Borac (Sakule) 0:0 (penali 4:2). Nisu uspeli fudbaleri Borca u nameri da pehar osvajača vojvođanskog kupa donesu u Sakule pred svoje navijače na stadion Sveti Nikola.
Utakmicu je obeležila oprezna igra oba tima gde tokom 90 minuta nismo videli previše dobrih prilika za pogodak. Milovac je na početku meča zatresao mrežu Mladosti ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd poziciju. Milošev je iz izgledne situacije unutar šesnaesterca šutirao iznad gola, a dva minuta kasnije Damnjanovićev šut brani golman Mladosti Lolić. U drugom poluvremenu Dodić dobro šutira sa distance ali preko gola, a u finišu meča pokušava i Jaćimovski ali i ovog puta kao pobednik izlazi golman Lolić. S druge strane fudbaleri Mladosti su zapretili par puta preko Đorđevića i Rosića iz slobodnog udarca ali je golman Borca Radulović bio na visini zadatka.
U lutriji zvanoj penali bolje su se snašli fudbaleri Mladosti. Trema ili neiskustvo, tek Sakuljani su sa kreča bili neprecizniji. Dok su fudbaleri iz Bačkog Jarka bez problema pogađali mrežu Radulovića, Filip Ilisić je šutirao pored stative, a šut kapitena Ivana Damnjanovića, Lolić je pročitao i doneo pobedu i veliko slavlje ekipi iz Bačkog Jarka.
BORAC: Radulović, Radović, Ilisić, Stojković, Kostić, (Vukojević), Dodić, Jaćimovski, Trojanović, Damnjanović, Milošev (Smajilagić), Milovac.