ŽKK Opovo 99: UTAKMICE MLAĐIH PIONIRKI, KADETKINJA I ŠKOLICA KOŠARKE

30/05/2016

u SPORT

UTAKMICE MLAĐIH PIONIRKI, KADETKINJA I ŠKOLICA KOŠARKE
Opovo, 30. maj 2016
Mlađe pionirke Opova bile su 28. Maja gosti turnira povodom 10 godina postojanja kluba Girl Basket. Pored domaćina i Opova na turniru su učestvovali Ras i Kroni Basket. Opovčanke su pobedom nad Kroni Basketom (28:12) izborile finale, gde su poražene od domaćina rezultatom 31:18. Borbeno u prvom poluvremenu ali je u nastavku Girl basket slomio otpor Opovčanki koje su bile oslabljene odsustvom tri košarkašice, Žunić, Lalović i Vukojević.
IMG-20160528-WA0000

– Zadovoljni smo uspehom na turniru domaćinstvom i organizacijom i jedno lepo iskustvoj je za nama, izjavio je povodom učešća na turniru trener Marko Habanek.

U isto vreme je bila zakazana i utakmica Letnje lige u kojoj su Opovčanke u prošlom kolu savladale na domaćem parketu ekipu Girl Basketa. Opovčanke su u ovom kolu igrale sa ekipom Borca iz Zemuna ali zbog obaveza na turniru u klubu je odlučeno da se šansa da mlađim devojčicama iz školica košarke Barande, Sakula i Opova. Ekipu je na utakmicu vodio Bogdan Ristic trener školica u Barandi i Sakulama i mnogim devojčicama je ovo bila prva zvanična utakmica i prvo iskustvo igranja takve utakmice . Opovčanke su porazene rezultatom 30:16 od starijih devojčica ali se pokazalo da se i na njih može računati posebno kad budu igrale u svom godištu.
IMAG0261

I na kraju, ženski košarkaški vikend su završile kaditkenje prijateljskom utakmicom protiv Art Basketa u Basketlendu gde su poražene rezultatom 42:27. Utakmica je odigrana u prijateljskoj atmsferi u sportskom kompkeksu Crvene Zvezde.

Tokom vikenda odigrane su utakmice izmedju školica košarke iz svih opštinskih naselja, takmicenja u štafetama gde se priključila i školica iz Čente, tako da su sva deca iz Košarkaškog kluba Opovo 99 imala lepe aktivnosti što, kako kažu u klubu, i jeste cilj.
IMAG0256

U toku je upis u škole košarke KK Opovo 99, a Uprava kluba i treneri pozivaju decu svih uzrasta da se oprobaju u namasovnijem opštinskom sportu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije