Košarka – KSV Banat Jug / Grupa A, 4. kolo: OPOVČANIMA POBEDA U OPŠTINSKOM DERBIJU

26/05/2016

u SPORT

OPOVČANIMA POBEDA U OPŠTINSKOM DERBIJU
Opovo, 25. maj 2016;
Opovo 99 – Sakule 87:74 (21:13; 23:20; 23:10; 20:31): U 4. kolu letnje lige KSV Banat Jug (grupa A) odigran je mali opštinski derbi između Opova i Sakula. Kao i uvek kada se igraju mečevi između ova dva kluba, sevale su varnice, bilo je povika na sudije, ali u svakom slučaju zaslužena pobeda domaćina.
DSC_0016

Sakuljani su na ovu utakmicu došli sa samo šest igrača, što je u velikoj meri limitiralo njihovu igru, dok su Opovčani kao i na prethodnim utakmicama, iskoristili sve raspoložive košarkaše sa klupe i tokom celog meča držali visok ritam igre.

Na samom startu, domaći su vrlo brzo poveli sa 8:0, tako da su Sakuljani čitavu prvu četvrtinu jurili rezultat pokušavajući da uhvate „priključak“. Tek ulaskom Tatića, gosti počinju uspešno da poenitiraju i iz reketa i sa linije od tri poena, ali se na poluvreme odlazi sa rezultatom 44:33 za domaće.
DSC_0020

Kao i na prethodnoj utakmici Opovčani rivala slamaju u trećoj četvrtini izuzetno agresivnom odbranom, skokom i kontra napadom. Danas su se kod Opovčana posebno istakli mladi Radojević i iskusni Truculj, potpomognuti standardno dobrim Ristićem, dok je Cuca, koji je osim dvocifrenog koš učinka bio odličan i u skoku. Naravno, i ostali košarkaši opovačkog tima dali su značajan doprinos, o čemu govori i činjenica da se čak devet igrača upisalo u listu strelaca. Nikolić je kao i na svim ostalim mečevima u poslednjoj četvrtini uveo kadete i jednog pionira, i u tom periodu se istakao mladi Branimir Ćirović.

Kod gostiju, čini se da je jedini zaista raspoložen igrač bio Tatić, koji je dobar deo utakmice bio nerešiva enigma za odbranu Opova. Donekle su mu parirali Dinić i Slavković, a moglo bi se reći da se više očekivalo od Tepse, koga danas šut nije služio.
DSC_0030

Ako tražimo razloge porazu Sakulajana, onda je to pre svega kratka klupa i zapanjujuće forsiranje brzih napada (od 7 do 10 sekundi) i šuta sa distance. S druge strane, Opovčani su igrali strpljivo duge napade i uigrane kombinacije, a duga klupa i devet aktivnih igrača sa čestim izmenama omogućili su im da igraju agresivnu odbranu tokom celog meča.
DSC_0032

OPOVO 99: Josić 2, Ćirović B 3 (1), Radojević 21 (3), Ćirović V 2, Legetić, Cuca 16, Bogdanović 2, Ristić 18, Mojsa 3, Žunić, Truculj 19 (2).

SAKULE: Rusov 7 (1), Dinić 17, Milić, Tatić 29 (3), Tepsa 7 (1), Slavković 14 (2).

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije