X Gulašijada Baranda 2016: JUBILARNI PEHAR ODLAZI U JABUČKI RIT

22/05/2016

JUBILARNI PEHAR ODLAZI U JABUČKI RIT
Baranda, 22. maj 2016;
Od organizovanja prve baranđanske gulašijade 2006. godine prošla je cela decenija, a pobednički pehar jubilarne gulašijade osvojila je ekipa „Boki i Dača“ iz Jabučkog rita.
Organizator gulašijade je Lovačko društvo „Šnjep“ iz Barande, a povod za organizaciju ove manifestacije je 22. maj, crkvena slava Barande i Dan opštine Opovo.
DSC_0028
Program manifestacije standardan – takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša, muzički koncert, nastupi kulturno – umetničkog društva, atletski kros, proglašenje i uručivanje nagrada pobednicima takmičenja.
Kao i svake godine, organizator je za goste u ponudi imao četiri vrste gulaša (svinjski, juneći, srneći i od divlje svinje), roštilj, praseće i jagnjeće pečenje i to sve po veoma popularnim cenama.
DSC_0018

Atletski klub „Spartak“ Opovo organizovao je kros na kojem su nastupili dečaci i devojčice školskog uzrasta, a pobednicima su uručene medalje. Kulturno umetničko društvo SM Čigra nastupilo je sa nekoliko ansambala podmlatka i veterana.
DSC_0029
Na manifestaciji su prisustvovali i čelni ljudi lokalne samouprave, predsednik opštine dr Zoran Tasić, zamenik predsednika opštine Miloš Markov i pomoćnik predsednika opštine Goran Fogl. Predsednik opštine je iskoristio priliku i obišao takmičare gde se istovremeno zadržao u razgovoru sa građanima.
DSC_0043
Na takmičenju u kuvanju lovačkog gulaša učestvovalo je 25 ekipa iz Beograda, Borče, Padinske skele, Jabučkog rita, Pančeva, Kovačice, Opova i Barande. Nakon uzimanja uzoraka i ocenjivanja, treće mesto je pripalo ekipi Hotel „Stari Banat“, drugo mesto je osvojila beogradska ekipa „Kotlić za Evropsku uniju“, a pobednici desete baranđanske gulašijade je već pomenuta ekipa „Boki i Dača“ iz Jabučkog rita.
DSC_0065
Tokom programa organizovana je nagradna tombola, a za svu decu podeljen je besplatan sladoled.
Predsednik Lovačkog društva „Šnjep“ Baranda i predsednik organizacionog odbora gulašijade Aleksandar Veselinov, posebno se na podršci i sponzorstvu zahvalio lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine dr Zoranu Tasiću, zatim firmama Don Kafe, Frikom, Pekara M&N,[useful_banner_manager banners=16 count=1]
[useful_banner_manager banners=70 count=1][useful_banner_manager banners=15 count=1]Agros doo Opovo, kao i svim ostalim donatorima koji su na bilo koji način pomogli organizovanje i sprovođenje ove manifestacije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije