Raspevano proleće Srbije 2016: NINA STOJANOVIĆ POBEDNIK FESTIVALA

20/05/2016

NINA STOJANOVIĆ POBEDNIK FESTIVALA
Opovo, 20. maj 2016;
U organizaciji Muzičkog centra Pančevo (Odsek Opovo), u svečanoj sali Osnovne škole „Dositej Obradović“ održan je 15. festival muzike za decu „Raspevano proleće Srbije 2016“, a pobednica ovog muzičkog takmičenja, inače četvrtog po redu za teritoriju naše opštine je Nina Stojanović iz Opova.
13227346_1247033831988337_7575180137837840570_o

Održavanju manifestacije prethodile su prijave i audicije u sve četiri opštinske škole gde je stručna komisija, u sastavu dr Sofija Pižurica (Prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu), nastavnik muzičke kulture Milica Mladenović, nastavnik muzičke kulture Mileta Vranov i profesor solo pevanja Ivana Josić (SMŠ “Jovan Bandur”, Pančevo), odabrala 13 solista koji su se predstavili na Festivalu, a ujedno i međusobno takmičili za neku od vrednih nagrada.
40982

Za prva tri mesta organizator je pripremio medalje, a za najboljeg i muzički pehar. Takođe, dodeljene su i diplome za najbolju intonaciju kao i za najbolji scenski nastup. Pomenuta stručna komisija, istovremeno je bila i glavni žiri Festivala, a izvođače je ocenjivao i dečji žiri u sastavu Teodora Todorovski, Tom Bakker, Mladen Banovac, Natalija Doroslovac i Marko Plazinić.
40979

Po oceni stručnog žirija najbolji izvođač je bila Nina Stojanović sa pesmom “Uspavanka” (tekst i muzika Marija Gavranović). Drugo mesto je osvojila Anđela Borlja iz Barande koja je otpevala kompoziciju “Letnja pčela” (tekst: Vlasta N. Cenić / muzika: Olivera Cvetić), dok je treće mesto zauzela Dijana Stanković iz Opova sa pesmom “Kućni ljubimac” (tekst i muzika: Ivan Kovačević). Nagradu za najbolju intonaciju dobila je Andrea Vaić (Baranda), dok je nagrada za najbolji scenski nastup pripala Viktoru Laliću (Opovo), koji je istovremeno osvojio i nagradu publike. Nagrade dečjeg žiriji osvojili su Viktor Lalić, Anđela Borlja i Andrea Vaić.
40969

Da pomenemo i ostale učesnike takmičenja: Ivana Stošić (Sefkerin), Tara Begović (Opovo), David Knežević (Opovo), Milica Đilas (Opovo), Marija Martinov (Sakule), Milica Radenković (Sefkerin), Tanja Pavlov (Sefkerin), Milana Nedić (Sakule) i Marko Plazinić (Opovo).
40962

Režiju i organizaciju Festivala u Opovu potpisala je Ivana Josić, koja je ujedno bila i voditelj programa. Izvođače je pratio Orkestar Muzičkog centra u Pančevu i hor “Zvončići”, takođe Muzičkog centra Pančevo, za ton je bio zadužen Borko Rajn, dok su dirigenti bili prof. Boris Matijević i Maja Ristić.
40961

Ispred organizatora festivala, Ivana Josić se zahvalila na podršci i sponzorstvu  Opštini Opovo, OŠ “Dositej Obradović”, SZR FRIŠKO Baranda (Nada i Žarko Kljajić), STR Grča Opovo, Opovačkom dućanu, STR i SZR Maksa Opovo, kao i našoj redakciji koja je bila medijski sponzor Festivala.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije