Košarka – KSV Banat Jug / grupa A: USPEŠNA PRVENSTVENA PREMIJERA ZA OPOVO I SAKULE

08/05/2016

u SPORT

USPEŠNA PRVENSTVENA PREMIJERA ZA OPOVO I SAKULE
Opovo, 08. maj 2016;
Uspešna premijera na startu Banatske lige za opovačke i sakulske košarkaše. Sakuljani su utakmicu odigrali juče, a Opovčani danas, prvi put na renoviranim tribinama i terenu.
Opovo 99 – Borac (Starčevo) 92:72 (17:15; 26:15; 32:16; 17:26): Starčevački Borac je držao egal samo tokom prve četvrtine, a onda su domaći košarkaši ubacili u petu brzinu, napravili osetnu razliku koju su tokom utakmice povećavali, da bi u finišu meča trener Nikolić pružio šansu i nekolicini najmlađih, tako da su gosti uspeli da malo smanje razliku koja je u jednom trenutku iznosila i 39 poena.
DSC_0010

Ono što raduje ljubitelje opovačke košarke jeste činjenica da su pored seniorske okosnice koju čine Nikolić, Ristić, Josić i Truculj, mladi Mojsa, Radojević i Ćirović postali standardni igrači prvog tima sa zapaženim rolama, naravno, tu je i njihov ispisnik Matić, a dobru partiju je pružio i novajlija u klubu Milan Cuca, koji je prošlu sezonu odigrao za Sakule.
DSC_0027

Ovaj 208cm visoki košarkaš iz Sefkerina doneo je sigurnosti pod obručima i mada nije „školovan“ košarkaš, njegov napredak je očigledan od kada je počeo da trenira u Opovu. Ako se bude dobro radilo s njim, sigurni smo da će već naredne sezone pružiti mnogo više jer su njegove fizičke predispozicije još uvek minimalno iskorišćene.
DSC_0034

U svakom slučaju dobra partija Opovčana, protiv solidne ekipe iz Starčeva, ali kako zaista funkcionišu videćemo u mečevima sa malo ozbiljnijim protivnicima. Suđenje odlično, kod domaćina istakao se Truculj, mada nepošteno bi bilo da bilo koga ističemo jer su košarkaši Opova danas odigrali zaista timski.
DSC_0036

U finišu meča Nikolić je u igru ubacio kadeta Žunića i pionira Legetića, što je još jedan pozitivan momenat današnje utakmice.

OPOVO 99: Josić, Ćirović 8, Radojević 8, Nikolić 7 (1), Legetić, Matić, Cuca 19, Bogdanović, Ristić 12, Mojsa 11 (1), Žunić, Truculj 27 (2).
DSC_0039

U predigri današnje utakmice, pioniri Opova su izgubili od ekipe pančevačkog Tamiša rezultatom 22:44 (8:6; 0:20; 8:4; 6:14).

Sakule – Družina Kozlovac (Crepaja) 82:68 (18:12; 18:22; 24:15; 22:19): Egal utakmice tokom prvog poluvremena. Sakuljani su imali malu prednost u prvoj, dok su Crepajci uzvratili u drugoj četvrtini, tako da se na odmor otišlo minimalnom prednošću domaćina 36:34. U nastavku Sakuljani su bili angažovaniji, prelomili su u trećoj četvrtini, tako da su u poslednju deonicu meča ušli sa prednošću od 11 poena, što im je bilo dovoljno da utakmicu bez tenzije privedu kraju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije