Protokol o saradnji: UPIK OPOVO I GG MILORAD SOLDATOVIĆ POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI NA OSTVARENJU LJUDSKIH PRAVA

20/04/2016

UPIK OPOVO I GG MILORAD SOLDATOVIĆ POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI NA OSTVARENJU LJUDSKIH PRAVA
Baranda, 20. april 2016;
Danas je u prostorijama Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo potpisan još jedan protokol o saradnji. Vođeni načelima ravnopravnosti i nediskriminacije osoba sa invaliditetom, poštovanja njihovog urođenog dostojanstva, obezbeđivanja jednakih mogućnosti i punog učešća ovih osoba u društvu, ugovor su potpisali Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Opovo i Grupa građana „Milorad Soldatović.
DSC_0324

Povodom potisivanja protokola mr Milorad Soldatović je izjavio da je Grupa građana „Milorad Soldatović“ u proteklih 12 godina kontinuirano brinula i pomagala opštinsko udruženje paraplegičara i kvadriplegičara bilo da se radilo o organizovanju manifestacija i projektnim aktivnostima, a posebno na projektima uklanjanja arhitektonskih barijera.

– Naša saradnja traje godinama i sigurno ćemo nastaviti na isti način da se odnosimo prema ovom i sličnim udruženjima i nakon izbora, izjavio je mr Milorad Soldatović.

Predsednik UPIK Opovo Sava Lazin ističe da tradicija potpisivanja protokola sa partijama koje učestvuju na izborima u Srbiji datira od 2008. godine i da to rade poučeni iz američkog primera, očekujući da nakon izbora podržavaju njihove aktivnosti.
DSC_0321

– Protokol se zasniva na principima koji su definisani konvencijom Ujedinjenih nacija o tome da su ljudska prava osoba sa invaliditetom neprikosnovena i da ta ljudska prava trebaju sve države da podrže i omoguće njihovu primenjivost pre svega u oblastima zdravstva, socijale, građevine i školstva. Ipak simptomatično je da su od osam izbornih lista na lokalu samo dve političke organizacije potpisale sa nama ovaj protokol, rekao je Sava Lazin.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije