Protokol o saradnji: SOCIJALISTI I UPIK OPOVO POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI NA OSTVARENJU LJUDSKIH PRAVA

02/04/2016

SOCIJALISTI I UPIK OPOVO POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI NA OSTVARENJU LJUDSKIH PRAVA
Baranda, 01. april 2016;
Vođeni načelima ravnopravnosti i nediskriminacije osoba sa invaliditetom, poštovanja njihovog urođenog dostojanstva, obezbeđivanja jednakih mogućnosti i punog učešća ovih osoba u društvu, večeras su Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Opovo (UPIKO) i Socijalistička partija Srbije (SPS) potpisali lokalni Protokol o saradnji.
Ovim Protokolom UPIK Opovo i Opštinski odbor SPS Opovo izražavaju spremnost da u narednom četvorogodišnjem periodu sarađuju na ostvarenju ljudskih prava, unapređenju položaja i kvaliteta života osoba sa invaliditetom Opštine Opovo.
Ispred UPIK Opovo protokol je potpisao potpredsednik Dejan Matić, a ispred Socijalističke partije Srbije predsednik Opštinskog odbora Opovo Nenad Josić, a potpisivanju je prisustvovao i predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije Mihailo Pajević.DSC_0090

– Tradicija potpisivanja protokola sa partijama koje učestvuju na izborima u Srbiji datira od 2008. godine i to radimo poučeni iz američkog primera, očekujući da nakon izbora podržavaju naše aktivnosti. Protokole smo već potpisali sa nekoliko partija, a u najavi je i potpisivanje sa još nekim političkim organizacijama. Protokol se zasniva na principima koji su definisani konvencijom Ujedinjenih nacija o tome da su ljudska prava osoba sa invaliditetom neprikosnovena i da ta ljudska prava trebaju sve države da podrže i omoguće njihovu primenjivost pre svega u oblastima zdravstva, socijale, građevine i školstva, a novim zakonskim regulativama država je dala velike obaveze upravo lokalnim samoupravama, izjavio je povodom potpisivanja Protokola predsednik nacionalnog Saveza paraplegičara Mihailo Pajević.
Zadovoljstvo potpisivanjem protokola je izrazio i predsednik UPIK Opovo Sava Lazin.
– Ako Socijalistička partija Srbije bude nakon izbora aplicirala u lokalnoj vlasti, mi se iskreno nadamo da će podržati osobe sa invaliditetom, rekao je Lazin.
Delegacija Socijalističke partije Srbije uručila je dva džaka čepova povodom tradicionalne akcije „čep za hendikep“ a predsednik opovačkih socijalista Nenad Josić je istakao važnost ovakve saradnje.DSC_0091

– Bezbroj je problema sa kojima se svakodnevno susreću osobe sa invaliditetom ali i sve druge „ranjive“ grupe našeg društva. Svakako da ćemo kao prioritete postaviti rešenje problema arhitektonskih barijera, kao i budućeg sufinaniranja rada ovog i sličnih udruženja, poručio je predsednik Opštinskog odbora SPS Opovo Nenad Josić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije