Prostorno planiranje i ozelenjavanje: 125 SADNICA ZA VLAŠTOVAČKU ALEJU

31/03/2016

125 SADNICA ZA VLAŠTOVAČKU ALEJU
Opovo, 31. mart 2016;
Na potezu između kraja Nušićeve ulice i između lokaliteta Vlaštovac i Selište u Opovu (put za Svinjsku plažu), danas je posađeno 125 sadnica projektovanih u četiri drvoreda, po dva sa obe strane puta.
Divlju deponiju koja se ovde godinama nalazila, u ranije sprovedenoj akciji očistili su radnici JP „Mladost“ Opovo, nakon čega je lokalna samouprava u saradnji sa građanima ulice Žarka Zrenjanina, pokrenula inicijativu za uređenjem ovog prostora.
DSC_0331
Sadnice su donirane od strane Vojvodina šume, odnosno, njihovog rasadnika „Ečka“. Tokom jučerašnjeg dana iskopane su rupe, a jutros su zajedničkom akcijom volontera iz ulice Žarka Zrenjanina i članova Unije mladih Srpske napredne stranke, sadnice zasađene. Celu akciju nadzirali su i aktivno učestvovali u sađenju radnici i stručnjaci Šumske uprave Opovo predvođeni dipl. ing. šumarstva Svetlanom Đuričković.
DSC_0348
Akciju je posetio i simbolično zasadio par sadnica predsednik opštine Miloš Markov, koji je tom prilikom izjavio da je za „lepše i bolje sutra“ jedan od preduslova aktivna briga u oblasti zaštite životne sredine.
– Ovom akcijom spojili smo lepo i korisno. Očišćena je još jedna divlja deponija, a sa ovom alejom i uređenjem puta, koje takođe uskoro planiramo, dobićemo zdrav, lep i funkcionalan prostor, izjavio je tokom obilaska Miloš Markov.
DSC_0349
Među 125 sadnica nalazi se 65 sadnica sibirskog bresta, 20 koprivića, 20 evodija i 20 sadnica poljskog jasena. Predstavnici lokalne samouprave najavljuju drakonske kazne za sve one koji budu ponovo ovde odlagali smeće i otpad, kao i za narušavanje prostora, odnosno nelegalne seče drveća.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije