Košarka – Jedinstvena KSB liga 15. kolo: GIRLBASKET OPOVO 99 – RADIVOJ KORAĆ 47:53

16/03/2016

u SPORT

GIRLBASKET OPOVO 99 – RADIVOJ KORAĆ 47:53
Opovo, 16. mart 2016
U okviru 15. kola Jedinstvene KSB lige za mlađe pionirke, Opovčanke su u nedelju dočekale lidera na tabeli ekipu Radivoj Korać. Jedna od zanimljivosti u vezi ove utakmice je trener Koraća, Ružica Karić, nekadašnja košarkašica opovačkog Poleta, koja je prvi put u Opovu nakon par decenija. Ružica je bila deo čuvene generacije sa kraja osamdesetih godina (Mitrović, Ćorić, Stanojev, Budimirov, Mojsa, Grujić I, Krstović, Vasić, Bikić, Karić, Grujić S, Dimitrijević, Stokić, Mažing, Bogdanović, Petrović), koja je izborila plasman u Prvu vojvođansku ligu, tada treći rang u Jugoslaviji.

Kao što se i očekivalo, ekipa Koraća je dobila utakmicu rezultatom 53:47. Na „prvi pogled“ prihvatljiv rezultat za domaćina s obzirom da su gosti bili izraziti favoriti.

– Greške koje se ponavljaju iz utakmice u utakmicu i ovog puta su isplivale na površinu i pokazale da na ispravljanju moramo ozbiljno raditi. Kad ekipa promaši vise od 25 zicera na utakmici, ne može se nadati ničemu osim časnog poraza, rekao je nakon meča trener Opova Marko Habanek.

Korać je iskoristio priliku da omori najbolje igrače za predstojeće važne susrete i u trećoj četvrtini kada je razlika otišla +20, Ružica Karić je izvela prvu postavu i nije ih vraćala do kraja utakmice. Opovčanke su razliku smanjile kada su na parketu bile njihove vršnjakinje, pa čak i mlađe košarkašice, ali snage su imale samo da razliku smanje na prihvatljivu.

– Greške u dodavanju, promašeni ziceri i veliki propusti u odbrani bili su očigledniji nego ikad. Izgovor ne možemo tražiti u činjenici da je naša selekcija mlađe godište, već moramo ozbiljno poraditi na greškama koje se konstantno pojavljuju tokom ovog prvenstva, smatra trener Opovčanki.

Habanek ističe da ekipa dobrim radom može prevazići ovu situaciju i zahvalio se publici koja je i ovog puta došla u velikom broju, a ekipa će se potruditi da im to vrati novim pobedama. Sa ovim porazom, Opovčanke imaju skor od pet pobeda i osam poraza, i zauzimaju sasvim solidno šesto mesto na tabeli.

GIRLBASKET OPOVO: Šojić, Đilas, Marković, Lazić, Bilecki, Radovanov V, Kukić, Miljković, Jovanov, Žunić, Gasenberger, Milovanov.

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije