Školica fudbala Sportiko: U SKLADU SA SAVREMENIM EVROPSKIM TENDENCIJAMA I PRAKSOM

14/03/2016

u SPORT

U SKLADU SA SAVREMENIM EVROPSKIM TENDENCIJAMA I PRAKSOM
Opovo, 14. mart 2016
[vsw id=”SH3lMrscV5M” source=”youtube” width=”625″ height=”344″ autoplay=”no”]
Dejan, Sanja i Saša su tri mlada entuzijasta, koji na jedan moderan i originalan način vode Školicu fudbala „Sportiko“. Ono što ih izdvaja i po čemu se razlikuju od drugih klubova slične orjentacije jeste specifična metodologija treninga i vaspitanja dece preuzeta iz savremene nemačke škole fudbala za najmlađi uzrast. Samo dva kluba u Srbiji praktikuju ovu metodu – Sportski klub Fitnes i Školica fudbala Sportiko.
37345 - Copy

Dejan Pavlović i Saša Komarov su diplomirani treneri, dok je Sanja Simeunović master vaspitač. Dejan i Saša su svoje obrazovanje stekli pored renomiranih sportskih pedagoga – dr Voje Milosavljevića, mr Aleksandra Miloševića i prof. Dejana Dimitrijevića, zahvaljujući kojima su se upoznali sa savremenim svetskim tendencijama i praksom.
39385

Školica fudbala „Sportiko“ obuhvata mališane od 5 do 12 godina i kao primarni cilj ima biopsihosocijalni razvoj deteta. Da bi se ostvario ovaj primarni cilj potrebno je uspostaviti složenu korelaciju povratnih informacija između deteta, trenera / vaspitača, porodice i škole.
39380

Kao jedan od ciljeva Dejan Pavlović ističe etapu početne pripreme u kojoj deca prvo uče da pravilno hodaju, gaze i trče, fizički se oblikuju, a onda stiču i osnovna znanja tehnike fudbala.

– Školica fudbala Sportiko, pored obuke tehničkih i fudbalskih elemenata, poseban značaj pridaje razvoju opšte koordinacije. Razvoj opšte koordinacije je preduslov pravilnog razvoja deteta u narednim etapama sportskog razvoja, kaže Dejan Pavlović, trener sa UEFA dozvolom za rad.
39371

Naša obuka daje benefit svim lokalnim fudbalskim klubovima jer će na ovaj način dobijati fudbalski formirane pionire za svoje mlađe selekcije, poručuju u Sportiku.

Dok su Pavlović i Komarov zaduženi za sportsko – obrazovni aspekt školice fudbala, Sanjino zaduženje je krativno pedagoški centar tj. stvaranje i negovanje prijatnih emocionalnih stanja (zadovoljstvo, radost, vedro raspoloženje) kod dece, razvijanje intelektualnih kapaciteta u skladu sa razvojnim potrebama, mogućnostima i interesovanjima, razvijanje pozitivne slike o sebi i izražavanje empatije i razumevanja za druge.

– Pedagoško – kreativne radionice koje se sprovode svake subote imaju dve uloge: edukativnu i kreativnu. Cilj nam je da kod dece razvijamo stvaralaštvo i slobodu govora. Radimo u malim grupama na različite teme, koje uglavnom biraju sama deca i na taj način sistematizujemo, negujemo i proširujemo njihovo znanje, objašnjava ulogu radionica master vaspitačica Sanja Simeunović.
39368

U Sportiku posebno ističu ulogu trenera i vaspitača. Trener kao model, kao ličnost, mora imati pozitivan pristup u radu sa decom. To podrazumeva strpljenje, smirenost i na kraju ljubav. Deca moraju ostetiti da ih trener voli jer ako trener ne zna da iznese putem emocija svoje zamisli i ideje, neće uspeti da sprovede plan.

– Deca ne žele stres i zato su na treningu jako bitni radost, sreća i zabava, da deca steknu utisak kao da su u školi, na ulici ili parku. Da kroz igru i zabavu uče fudbalske veštine, objašnjava trener Saša Komarov.

Očigledno, Školica fudbala Sportiko nije običan fudbalski klub. Osim učenja fudbalskih veština ovde se puno radi na stvaranju sportskog karaktera, socijalizaciji i formiranju pozitivnih ličnosti. Da sve nije samo slovo na papiru uverila se i naša novinarska ekipa koja je prisutvovala ne više treninga i radionica u Sakulama i Opovu. Za sve zainteresovane, kontakt telefoni su 061/13-57-060 i 060/66-70-504. Dejan, Saša i Sanja vam poručuju: DOĐITE, SPORTIKO VAS ČEKA.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“

Fudbal: Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“

Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“ OPOVO, 4. maj 2024 – Fudbaleri Omladinca nastavljaju sa „rafalnom paljbom“ po protivničkim golmanima. U 17. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je dočekao Borac iz Pločice i zabeležio novu ubedljivu...

Sportski vikend: Fudbal u Sefkerinu i Sakulama

Sportski vikend: Fudbal u Sefkerinu i Sakulama

Fudbal u Sefkerinu i Sakulama   OPOVO, 4. maj 2024 – U nedelju nastupaju tri naša fudbalska kluba. Baranđani gostuju u Glogonju, Sefkerinci dočekuju Jugoslaviju iz Jabuke, dok su Sakuljani domaćini pančevačkom Voji Gačiću. Opovčani su meč 17. kola opštinske lige...

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

najnovije

najčitanije