Građanska akcija Pančevo i Nezavisno udruženje novinara Vojvodine: GRAĐANSKA HRABROST IZMEĐU SAVESTI I STRAHA

18/02/2016

GRAĐANSKA HRABROST IZMEĐU SAVESTI I STRAHA
Pančevo / Opovo, 18. februar 2016;
Građanska akcija Pančevo i Nezavisno društvo novinara Vojvodine će u ponedeljak, 22. februara 2016. godine, u 19 sati, u klubu „Kupe“ (Ulica braće Jovanović 5 u Pančevu) organizovati tribinu pod nazivom „Građanska hrabrost između savesti i straha“.

Bežeći od uznemiravajućih promena, svako ideološki etablirano društvo nastoji da se zaštiti kako refleksno tako i promišljenom i organizovanom instrumentalizacijom ljudskog straha. Upotrebljavajući metode psihološkog pritiska kao što su moralna diskreditacija neistomišljenika, pretnje otkazom, etiketiranje, javne hajke i poruge, promovisanje poslušništva kao društveno poželjnog, a kritičkog promišljanja kao društveno neprihvatljivog ponašanja, vlast se učvršćuje ne birajući ni sredstva, ni načine, ni intenzitet tog učvršćivanja.

Koliko smo u stanju da kao savesni pojedinci, pobunom kao gestom građanske hrabrosti, odlučno i dostojanstveno odgovorimo na manipulaciju strahom? Kada pojedinac gubi društvenu bitku i odriče se svog prirodnog prava na sumnju i odluku? Da li nam je masovno i javno iskazivanje građanske hrabrosti potrebnije nego ikad pre?

Ovo su samo neka od pitanja koja ćemo postaviti gostu tribine, pozorišnom reditelju Kokanu Mladenoviću.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije