Havarija u postrojenju za preradu vode: FABRIKA VODE NA IVICI, IZJAVLJUJU NADLEŽNI

25/01/2016

FABRIKA VODE NA IVICI, IZJAVLJUJU NADLEŽNI
Opovo, 25. januar 2016;
Povodom današnje havarije u opovačkom postrojenju za preradu vode zbog čega je građanima naše opštine bilo uskraćeno vodosnabdevanje tokom prepodnevnih časova, oglasili su se vd direktor JP „Mladost“ Opovo Dragan Živković i pomoćnik predsednika opštine Đurica Savkov.
20365

Dragan Živković je ponovio konstatacije koje je već izneo pre dvadeset dana. Živković ističe da je nakon snimanja kompletnog stanja ustanovio da od puštanja u rad do danas, servis u fabrici nije urađen ni jednom i da od četiri bunara koja imamo, u funkciji su samo dva! Živković posebno naglašava da je šef postrojenja za preradu vode Neven Popović, u okviru svojih mogućnosti radio ono što je bilo moguće, i da je prava sreća da građani već do sada nisu ostali bez vode.

–  Ovakvo neodgovorno ponašanje prethodnog rukovodstva opštine moglo je da proizvede ogromne štete! Zaista ne mogu da razumem da se ovako vredno postrojenje koje ima malo ko u Srbiji ne održava i da neko može da se ponaša do te mere neodgovorno, izjavio je Živković, naglašavajući da su njegovi pokušaji da stupi u kontakt sa firmom koja je postrojenje instalirala bili bez uspeha, zbog čega je zamolio pomoćnika predsednika optine Đuricu Savkova da mu pomogne uzimajući u obzir da je vodio čitav posao sa Austrijskom kompanijom i donacijom pre osam godina kad je projekat bio u realizaciji.

– Očito da postoje neki problemi i da je u odnosima prethodnog rukovodstva i Austrijanaca došlo do nesporazuma jer nisu spremni na saradnju. Naš pravni tim na čelu sa gospođom Marijom Petrović krenuo je sa pregledanjem dokumentacije i siguran sam da će uskoro doći do bližih detalja, zaključio je Živković

Sistem vodosnabdevanja opštine Opovo realizovan je donacijom Austrijske Vlade i to u dve faze. Ukupna donacija iznosila je više miliona evra. Druga faza završena je pre sedam godina i tada je sistem pušten u rad. Sva četiri sela u našoj opštini povezana  su u jedan sistem, a voda se iz fabrike za preradu i prečišćavanje upućuje u rezervoare koje imaju i Sefkerin i Sakule.

Pomoćnik predsednika opštine Đurica Savkov smatra da je neodgovorno ponašanje prethodnih vlasti dovelo do nesporazuma sa kompanijom čija je oprema instalirana.
23252

– Šta je u pitanju mi još uvek ne znamo pouzdano, ali s obzirom da sam imao odličnu saradnju sa njima dok smo posao izvodili, učinićemo sve da ih vratimo u Opovo kako bismo uradili neophodni servis, rekao je povodom ove situacije Savkov.

Savkov kaže da je zamolio i glavne ljude njihove kompanije da ih obaveste gde je nastao problem i izrazio spremnost da se to reši.

– Na kraju, veoma je važno da se ovo istera do kraja, jer takvo ponašanje baca ljagu na sve građane naše opštine, a zapravo niko i ne zna šta se tu događalo. Verujem da ćemo Živković i ja uspeti da dogovorimo sastanak sa njima i saznamo sve detalje, a neko će morati da odgovara za ovoliki javašluk, poručio je pomoćnik predsednika opštine Đurica Savkov.

Vd direktor Mladosti Dragan Živković  i pomoćnik predsednika opštine Đurica Savkov izrazili su optimizam uoči sastanka i pregovora sa Austrijancima, verujući da če nakon toga servis biti urađen i da ćemo novu sezonu dočekati spremni. Prema rečima Savkova prvi sastanak sa predstavnicima austrijske kompanije održaće se u narednih nedelju dana ili kod nas ili kod njih, i po tom pitanju Savkov ističe da su za pregovore i dogovore spremni.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Dan pobede: Polaganje venaca u Opovu i Barandi

Dan pobede: Polaganje venaca u Opovu i Barandi

Polaganje venaca u Opovu i Barandi https://youtu.be/2gbpX--_oV0 OPOVO, 9. maj 2024 – Povodom Dana pobede nad fašizmom u Opovu i Barandi su održane manifestacije polaganja venaca. Uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave, javnih ustanova i građanstva, u Opovu su na...

U petak 37. sednica Skupštine opštine Opovo

U petak 37. sednica Skupštine opštine Opovo

OPOVO, 8. maj 2024 – Predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić zakazao je 37 sednicu lokalnog parlamenta u petak, 10. maja. Na dnevnom redu je tačaka. Razmatranje predloga i donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Opovo za 2024. godinu...

najnovije

najčitanije