Košarka – Jedinstvena KSB liga mlađe pionirke / 11. kolo: MLADOST NEJAK RIVAL ZA OPOVČANKE

23/01/2016

u SPORT

MLADOST NEJAK RIVAL ZA OPOVČANKE
Opovo, 23. januar 2016;
[vsw id=”EV6irI2c3F0″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]
Opovo 99 – Mladost (Zemun) 49:12 (6:2; 14:2; 11:8; 18:0): Ubedljiva pobeda Opovčanki u duelu sa ekipom zemunske Mladosti. Tehnički spremnije, a fizički dominantnije, košarkašice Opova su nadigrale svoje vršnjakinje iz Zemuna.
DSC_0074
Od samog starta utakmice trener Habanek se opredelio za žestok presing po celom terenu, često menjajući kompletne petorke kako bi održao jak ritam tokom utakmice. U prvoj četvrtini dobra odbrana nije donela osetljiviju prednost jer su domaće košarkašice loše poentirale, međutim kasnije su stvari došle na svoje mesto tako da su Opovčanke napravile veliku prednost zahvaljujući dominaciji u skoku i agresivnoj igri u polju. Ipak, i ovog puta moramo konstatovati prevelik procenat promašenih zicera.
DSC_0086
Habanek je često menjao postave, tako da su i večeras sve košarkašice Opova imale priliku da se „pokažu“ na terenu. OPOVO 99: Đilas 4, Milovanov, Vukojević 12, Lazić 3, Bilecki 10, Radovanov 2, Kukić 8, Miljković, Lalović, Žunić 2, Gasenberger 2, Marković 4.
DSC_0083
Međutim, da ne ispadne da samo hvalimo naše mlade košarkašice, pošteno je reći da se danas videlo i niz nedostataka na kojima će, pretpostavljamo, stručni štab u budućnosti raditi u cilju poboljšanja, i to pre svega individualne tehnike kao što su stav u odbrani, pas igra i tehnika leve ruke.
Kao i na prethodnim mečevima sportska sala osnovne škole bila je prepuna navijača koji su svojim bodrenjem značajno pomogli ekipi. Evidentno je da opovačka ženska košarka nakon „zlatnog“ perioda od pre dvadesetak godina, ponovo doživljava renesansu. Nova generacija mladih trenera u klubu donela je entuzijazam koji je rezultirao pokretanjem škola košarke u svim mestima naše opštine i Čenti. Košarka je sve popularnija i sve više devojčica se odlučuje za ovaj sport. Omasovljavanjem u mlađim kategorijama i kontinuiranim učešćem na ligaškim takmičenjima, konačno se može raditi i na selekciji igrača što opet nedvosmisleno daje potreban kvalitet.
DSC_0078
Uspesi opovačke ženske košarke sa kraja osamdesetih i polovinom devedesetih godina prošlog veka još uvek su daleko ali ako se bude nastavilo sa kvalitetnim radom i kontinuiranim napretkom, novi uspesi nisu nedostižni.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije