Opštinski savez Društva odgajivača srpskih visokoletača: DOBRI TAKMIČARSKI REZULTATI I JAČANJE PODMLATKA

26/01/2014

DOBRI TAKMIČARSKI REZULTATI I JAČANJE PODMLATKA
27696Čenta, 25. januar 2014
Kako lokalna golubarska udruženja čine i članovi iz okoline naše opštine, godišnja Skupština Opštinskog saveza Društva odgajivača srpskih visokoletača održana je ovog puta u Čenti. Opštinski savez čine tri udruženja: 184 Brka Opovo, 256 Opovo i 577 Glogonj.  Uz konstataciju da je protekla godina bila takmičarski uspešna podeljena su priznanja i pehari. U okviru 184 udruženja najbolji rezultat sa seniorskim golubovima ostvario je Dejan Orlović, drugo mesto je pripalo Andreji Bradu, a treći rezultat imao Martin Mitov. U juniorskoj kategoriji i kupu najbolji rezultat je pripao Mirku Todiću. Miroslav Petkovski je i ove godine bio najbolji u seniorskoj konkurenciji u udruženju 256, dok je Mitar Šimšić ostvario najbolji rezultat sa juniorima.

27693Kao i ranijih godina u Savezu ističu rad sa podmlatkom i navode da je tokom prošle godine učlanjeno petnaestak novih mladih golubara, koji se upoznaju i upućuju u veštine ovog sporta. Istaknut je i problem nesvrsishodnosti vakcinacije i prisutnost novih bolesti kod golubova, tako da je podržan predlog potrebe edukacije i dijagnostikovanje novih virusa.

Pored članova na Skupštini su prisustvovali potpredsednik Saveza Srbije Gradimir Đurić iz Beograda, predsednik banatskog regiona Vladimir Zubić iz Pančeva, kao i brojni prijatelji iz ostalih udruženja i saveza. Opštinski savez se posebno zahvalio Opštini Opovo na kontinuiranoj pomoći i za doprinos u razvoju lokalnog golubarstva.

27694

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije