Kulturni događaj u Barandi: KNJIŽEVNO VEČE NADE KLJAJIĆ

13/12/2015

KNJIŽEVNO VEČE NADE KLJAJIĆ
Baranda, 13. decembar 2015;
Književno veče održano sinoć u Barandi bila je prava poslastica za sve ljubitelje kulture u našoj opštini. Inicijator i realizator ovakvog kulturnog događaja Nada Kljajić, uspela je da okupi svoje kolege, učitelje, pesnike, pisce, folkloraše, i da svi zajedno ovo veče učine nezaboravnim.

Okupljeni su mogli da uživaju u raznolikom programu. Druženje je započeto etno pesmom članice KUD-a „Abrašević“. Folkloraši pomenutog KUD-a i fenomenalne devojke iz  KUD-a „PKB“ izmamili su ogroman aplauz i svojim izvedbama oduševili publiku.  Gostima se obratio Radovan Vlahović iz „Banatskog kulturnog centra“ uz čiju pomoć je Nada objavila četiri svoje knjige.
12375905_986344134758432_1796511384_o

-Nadine knjige su čiste, iskrene. Rekao je tom prilikom Vlahović.

Potom su redom predstavljali svoje radove pesnici i pisci koji su se odazvali pozivu, dok je sama Nada publiku zabavljala svojim aforizmima. Pesmom se predstavila i naša mlada sugrađanka Jovan Miklić. Pored navedenog bogatog programa gosti su mogli da uživaju i u izloženim  slikama Nade Kljajić. Svi učesnici su u znak zahvalnosti dobili zahvalnice od domaćina, a je usledilo druženje svih prisutnih.

Po svemu viđenom može se reći da je ovo nesvakidašnje književno veče u potpunosti uspelo. Prevashodno zbog toga što su okupljeni mogli da, pored proze i poezije, uživaju i u folkloru, slikama, igri i pesmi.
12369929_986344168091762_531565813_o

-Nadam se da će sledeće godine biti još bolje i još više ljudi. Rekla je Nada na kraju zvaničnog dela programa. Ako se njene reči i želje ostvare opština Opovo će postati bogatija za još jedno kulturno dešavanje.

Tekst: Branislav Babin; Foto: Teodora Kljajić

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije