Udruženje „Siguran život“ Opovo: KAKO DO EU FONDOVA – OD IDEJE DO REALIZACIJE PROJEKTA

05/12/2015

KAKO DO EU FONDOVA – OD IDEJE DO REALIZACIJE PROJEKTA
Opovo, 05. decembar 2015;
Danas je održano prvo od četiri edukativnih predavanja i radionica u okviru projekta „Kako do EU fondova – od ideje do realizacije“, koji sprovodi Udruženje „Siguran život“ iz Opova.
U pitanju je veoma značajna i pre svega korisna edukacija namenjena aktivistima lokalnih udruženja, a konkretno se odnosi na kreiranje projekata i apliciranja na konkursima.
DSC_0041

Činjenica je da većina udruženja sa teritorije naše opštine ima problema sa pisanjem projekata i sprovođenjem inicijalnih ideja, zbog čega retko učestvuju na pokrajinskim, republičkim i evropskim konkursima, tako da se njihove projektne aktivnosti uglavnom završavaju na relaciji sa lokalnom samoupravom gde su grantovi vrlo ograničeni i skromni.
DSC_0037

Međutim, sa novim zakonskim regulativama, udruženja će ubuduće i na lokalnom nivou umesto jednostavnih zahteva koje odobrava Opštinsko veće, morati da dostavljaju ozbiljnu projektnu dokumentaciju sa detaljnim opisom projekta i kalendarom projektnih aktivnosti, opširnim finansijskim predlogom i kasnije pravdanjem projekta u vidu narativnog i finansijskog izveštaja sa pretećom dokumentacijom, od čega će zavisiti da li će im sredstva biti opredeljena ili ne. Sve je to razlog više da se što više aktivista priključi ovim predavanjima kako bi naredne godine mogli da apliciraju za sredstva kod lokalne samouprave, ali i na drugim višim nivoima.
DSC_0034

Teme kao što su upoznavanje sa EU fondovima, kako do EU fondova, kako pročitati Poziv za podnošenje projekta, formulari i procedure za prijavljivanje, domaći fondovi – procedure prijave, predstaviće tokom četiri dana predavači Udruženja „Siguran“ život“ Ana Rajković i Ivana Obradović, a pored predavanja, učesnici projekta imaće priliku da uz pomoć radioničara, novostečena znanja provere kroz praktičan rad na izradi projektnog predloga.
DSC_0039

Predavanja se nastavljaju sutra i narednog vikenda u subotu i nedelju sa početkom od 11:00 časova (okupljanje od 10:30 časova), a organizatori projekta poručuju da su svi zainteresovani aktivisti lokalnih udruženja dobrodošli i da se radionici mogu pridružiti i sutra.
Video prilog pogledajte na:
YouTube
DSC_0042 DSC_0044

.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije