Protesti povodom Predloga Zakona o poljoprivrednom zemljištu: PROTESTNA VOŽNJA POLJOPRIVREDNIKA KROZ OPOVO

01/12/2015

PROTESTNA VOŽNJA POLJOPRIVREDNIKA KROZ OPOVO
1.decembar 2015;
Oko tridesetak traktora iz Sakula, Barande i Opova danas je u protestnoj vožnji poljoprivrednika  prodefilovalo opovačkim ulicama, dok su sefkerinski poljoprivrednici svoje protestne aktivnosti locirali kod sefkerinskog mosta.
38380

Današnja protestna akcija u Opovu odvijala se u sklopu akcije Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije čiji je član i Nezavisno udruženje poljoprivrednika „Klas“ iz naše opštine. Cilj ove akcije je da poljoprivrednici iz Beograda, Pančeva, Kovina, Kovačice, Alibunara, traktorima krenu za Beograd kako bi Skupštini predali svoje zahteve.
38383

NAPS se protivi predlogu Ministarstva poljoprivrede da se poljoprivrednim gazdinstvima koja imaju u vlasništvu do 30 hektara zemlje, omogući kupovina državnog zemljišta do 20 hektara i traže da se zemljište prvo ponudi na prodaju poljoprivrednim gazdinstvima, a ako ona nisu zainteresovana tek onda da se omogući kupovina velikim investitorima.
38384

– Nismo zadovoljni predloženim izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Pored ostalog neprihvatljiv je deo koji se odnosi na rok za otplatu za kupovinu državnog poljoprivrednog zemljišta na večito. Za srpske ratare koji su već na razne načine iscrpljeni i na ivici opstanka taj rok je prekratak i mi tražimo da se duplira, na minimalno 10 godina, kao i da se tačno precizira koja klasa zemlje je u pitanju kako ne bi bilo malverzacija u tom smislu, izjavio je predsednik Nezavisnog udruženja poljoprivrednika „Klas“ Sava Vasić.
38390

Tokom današnje akcije, poljoprivrednici iz naše opštine sproveli su protestnu vožnju centralnim ulicama Opova, dok se jedna grupa uputila dalje za Pančevo gde se pridružila centralnoj skupini Nezavisne asocojacije poljoprivrednika Srbije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“  https://youtu.be/4kGm-gU-OjE OPOVO, 11. april 2024 – Predškolci PU „Bambi“ danas su bili gosti Rasadnika cveća „Florenca“ u Opovu. Pored obilaska i razgledanja cveća, predškolci su imali i malu edukativnu radionicu koju...

najnovije

najčitanije