10. sajam etno hrane i pića 2015: TRI IZLAGAČA IZ OPŠTINE OPOVO

27/11/2015

TRI IZLAGAČA IZ OPŠTINE OPOVO

Beograd, 27. novembar 2015;
Na 10. sajmu etno hrane i pića ove godine učestvovalo je tri izlagača iz Opštine Opovo. Udruženje proizvođača povrća, voća, cveća i lekovitog bilja „Lala“ Opovo, Aktiv žena Opovo i Poljoprivredno gazdinstvo „Borlja“ iz Barande.
DSC_0088
Tim povodom, naše izlagače posetili su predsednik opštine Miloš Markov i načelnik južnobanatskog upravnog okruga dr Zoran Tasić, zajedno sa načelnicom Opštinske uprave Opovo Jelenom Petrović i rukovodiocem za urbanizam i zaštitu životne sredine Radetom Cvetanovićem. Oni su obišli štandove naših izlagača gde su se zadržali u razgledanju i razgovoru sa članovima ovih udruženja i gazdinstva.
DSC_0070
– Učešće ovih udruženja na sajmovima ne predstavlja samo individualno predstavljanje već i afirmaciju naše lokalne zajednice, smatra predsednik opštine i za narednu godinu najavljuje veća sredstva za ovu namenu. Vrlo skoro planiramo sastanak sa svim udruženjima sa teritorije naše opštine kako bi smo napravili plan za narednu godinu i namenili sredstva za sajamska i slična predstavljanja, najavljuje predsednik opštine.
S druge strane, načelnik južnobanatskog okruga dr Zoran Tasić izrazio je zadovoljstvo što se ove godine na sajmu nalazi tri izlagača sa teritorije naše opštine, koji su našu lokalnu zajednicu prezentovali na najbolji mogući način.
DSC_0084
Udruženja „Lala“ se nalazi na zajedničkom štandu regionalne privredne komore Pančevo gde su predstavili svoje poljoprivredne poroizvode i slobodno možemo reći da su bili svojevrni „hit“ pored svojih ludaja obučeni u narodne banatske nošnje, a da su naplaćivali fotografisanje, sigurno bi više zaradili od prodaje svojih, inače odličnih proizvoda.
Sa svojim prepoznatljivim suvenirima i etno proizvodima Aktiv žena se ove godine predstavio sa dva štanda na spratu hale 3, a malo iznenađenje je predstavljao izvrsni štand Poljoprivrednog gazdinstva „Borlja“ koje je prezentovalo Pijacu „Blok 44“ sa Novog Beograda, koje se na ovogodišnjem sajmu našlo upravo po izboru uprave pijace koja svake godina na ovaj prestižni sajam o svom trošku šalje dva najistaknutija proizvođača.
Tokom posete štandu Udruženja „Lala“ Tasić i Markov imali su radni sastanak sa predstavnicima Privredne komore rumunskog grada Arada, koje su predstavljali predsednik i direktor njihove komore.
Etno sajam hrane i pića otvoren je od 25. novembra i traje četiri dana, tako da će sutra, 28. novembra biti svečano zatvaranje.
DSC_0034
Na ovogodišnjem sajmu nalazi se oko 400 izlagača, a predstavljaju se izlagači iz Srbije, Republike Srpske, Grčke, Makedonije i Indije. Izloženo je više od 2.000 različitih tradicionalnih prehrambenih proizvoda, uglavnom ručne izrade i od organski gajenih sirovina.
Slogan sajma je „Utemeljenje robne marke etno proizvoda“, a jedan od ciljeva ovogodišnjeg sajma je da se pored proizvođača hrane, predstave i proizvođači opreme za čuvanje i pakovanje tradicionalnih proizvoda, kao i laboratorija za kontrolu kvaliteta hrane.
Sajam će sutra, poslednjeg dana, raditi do 17:00 časova, ulaznica je 250 dinara, za grupne posete 150 dinara, dok je cena parkinga 100 dinara po satu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije