Nacionalna služba za zapošljavanje: PROGRAM PRIPRAVNIKA

27/11/2015

PROGRAM PRIPRAVNIKA

Pančevo, 27. novembar 2015;
Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za realizaciju programa pripravnika, koji podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad u struci i polaganje pripravničkog ili stručnog ispita,uz zasnivanje radnog odnosa.
Ovaj javni poziv raspisan je za poslodavce iz privatnog sektora, iz ruralnih područja, kojima će NSZ refundirati sredstva za troškove dela zarade sa pripadajućim porezom i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje lica uključenih u program. U zavisnosti od obrazovanja pripravnika program može trajati 6 meseci, za one sa diplomom srednje škole, 9 meseci za pripravnike sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem ili 12 meseci za pripravnike sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem.
U programu pripravnika mogu učestvovati samo nezaposleni koji su upisani u evidenciju Nacionalne službe u ruralnom području, nisu u najbližem srodstvu s poslodavcem, prvi put zasnivaju radni odnos u svojstvu pripravnika i nisu bili u radnom odnosu niti radno angažovani kod poslodavca – podnosioca zahteva, u poslednjih 6 meseci. Selekciju nezaposlenih vrši NSZ u saradnji sa poslodavcem.
Odluka o odobravanju sredstava donosi se na osnovu provere i bodovanja, na osnovu toga kakav su program stručnog osposobljavanja pripravnika ponudili poslodavci, kakvi su im kadrovski kapaciteti, koliko dugo obavljaju delatnost i koja je pretežna delatnost poslodavaca.
Zahtev za učešće u programu, podnosi se filijali NSZ, prema mestu rada pripravnika, neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu, koji se može dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe ili preuzeti sa sajta www.nsz.gov.rs.
Informacije o programu pripravnika mogu se dobiti u filijali Pančevo na telefone 013/306-832 i 306-836, preko Pozivnog centra NSZ na telefon: 0800-300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs. Javni poziv je otvoren do utroška sredstava izdvojenih za ovu namenu, a najkasnije do 20.09.2016.godine.
Ovaj program se sprovodi u okviru projekta „Pomoć teže zapošljivim grupama“ koji se finansira iz IPA fondova Evropske unije. Na taj način, Evropska unija pomaže unapređenju politike zapošljavanja i smanjenju nezaposlenosti u Srbiji.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije