Unija žena SNS Opovo: MEĐUNARODNI DAN DETETA

21/11/2015

MEĐUNARODNI DAN DETETA
Sefkerin, 21. novembar 2015;
Povodom Međunarodnog dana deteta, u petak, 20. novembra, Unija žena Srpske napredne stranke Opovo, organizovala je i sprovela tematsku akciju u Sefkerinu.
Unija žena SNS Opovo poziva državne institucije, nevladine organizacije i pojedince da snažno, odgovorno i bez odlaganja i izgovora doprinesu da naše društvo bude bolje, zdravije i podsticajnije za svako dete u njemu, jer samo na taj način možemo očekivati zrele i kreativne ljude.
38186

U poruci koja je pratila ovu akciju Unija žena poručuje da su u vremenu opšte krize najviše ugrožena prava dece.

-Posebno nas zabrinjava sve upadljivije siromaštvo sve većeg broja naših najmlađih. Procenjuje se da ispod donje linije siromaštva u Srbiji živi oko 140.000 dece, a da je svako četvrto dete siromašno. Mnoga od njih su deca sa invaliditetom i sa smetnjama u razvoju. Posledice po decu i mlade su nemerljive, a odgovornost je na svakom od nas odraslih. Zato apelujemo na sve društvene subjekte i svakog pojedinca da u svojoj sredini pomognu da svako dete dobije šansu da poraste u tolerantnu, solidarnu, dobronamernu i kulturnu osobu. Dečja prava su pravo na život, opstanak i razvoj, pravo na najbolji interes deteta, pravo na participaciju i pravo na diskriminaciju. O pravima dece treba brinuti tokom cele godine, a ne samo danas, stoji u saopštenju Unije žena Srpske napredne stranke Opovo.
38187

Akciju su posetili načelnik južnobanatskog upravnog okruga dr Zoran Tasić, predsednik opštine Opovo Miloš Markov i pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i tom prilikom je dr Zoran Tasić uručio nekoliko prigodnih poklonapripadnicama Unije žena SNS Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije