Opštinska uprava Opovo: SVETSKI DAN SEĆANJA NA ŽRTVE U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU

20/11/2015

SVETSKI DAN SEĆANJA NA ŽRTVE U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU

Opovo, 20. novembar 2015;
Povodom „Svetskog dana sećanja na žrtve u drumskom saobraćaju“, predsednik opštine Miloš Markov oglasio se saopštenjem za javnost.
Saobraćajne nezgode su vodeći uzrok smrtnosti u svetu jer svake godine 1,2 miliona ljudi pogine upravo u saobraćajnim nezgodama. Međutim, saobraćajne smrti i povrede se mogu sprečiti uspostavljanjem efikasnih kontra mera i zbog toga se dobre prakse iz pojedinih zemalja mogu usvojiti ili adaptirati. Povrede u saobraćajnim nezgodama prouzrokuju ogromne troškove pojedincima, porodicama i društvu, a porodice ostaju ožalošćene zauvek. Pružanje podrške i brige za povređene žrtve i ožalošćene porodice traba da budu sastavni deo odgovora društva posle nezgode. Pored jake političke posvećenosti, koja je ključna za rešavanje globalne krize bezbednosti u saobraćaju, potrebno je sprovesti što opsežnije mere edukacije, kako od strane relevantnih ustanova, tako i nevladinog sektora čije bi aktivnosti i projekti trebali biti usmereni i na ovu temu, kaže se u saopštenju predsednika opštine Opovo.
Dan sećanja na žrtve u drumskom saobraćaju, prvi put je održan 1993. godine u velikoj Britaniji i od tada je organizovan od strane nevladinih organizacija u velikom broju zemalja, nastao kao sredstvo da se oda priznanje žrtvama saobraćajnih nezgoda i patnji njihovih voljenih koji moraju da se izbore sa emotivnim i praktičnim posledicama tih događaja.
Sa porukom, više pažnje i poštovanja propisa za sve učesnike u saobraćaju, povodom „Svetskog dana sećanja na žrtve u drumskom saobraćaju“ lokalna samouprava je štampala plakate koji su postavljeni na javnim mestima u naseljima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije