Proslava Kirbaja u Opovu: SVETA ELIZABETA UGARSKA ZAŠTITNICA OPOVAČKE ŽUPE

19/11/2015

SVETA ELIZABETA UGARSKA ZAŠTITNICA OPOVAČKE ŽUPE
Opovo, 19. novembar 2015;
Svečanom svetom misom opovački vernici rimokatoličke veroispovesti proslavili su spomendan svoje zaštitnice Sv. Elizabete Ugarske. Ispred lokalne samouprave na misi su prisustvovali predsednik opštine Miloš Markov i njegov zamenik Branko Mihajlović, pomoćnik predsednika opštine Petar Horvat, a pored predstavnika lokalne samouprave, misi su prisustvovale direktorke osnovne škole i predškolske ustanove Milica Cuca i Jelena Mitić, kao i protonamesnik Srpske pravoslavne crkve u Opovu Saša Čatlajić.
DSC_0044

U prisustvu opovačkog župnika Roberta Paščika iz Pančeva, svečanu svetu misu predvodio je Jozo Duspara dekan crkvene opštine u Zemunu uz asistenciju svećenika Poša Đule iz Ivanova i Halmai Janoša iz Skorenovca. Prilikom obraćanja vernicima opovački župnik Robert Paščik posebno se zahvalio predsedniku opštine i ostalim gostima na današnjem prisustvu. Nakon mise, ispred crkve je za vernike, svećenike i goste priređeno malo posluženje gde su se prisutni osvežili i proveli još malo vremena u razgovoru sa novim opovačkim župnikom i novim predsednikom opštine.
DSC_0042

U u izjavi za Glas Opova, predsednik opštine Miloš Markov, čestitao je rimokatoličkim vernicima praznik i izrazio zadovoljstvo što je Opovo jedna multikulturalna sredina sa svim osobenostima i različitostima koje našu zajednicu obogaćuju u svakom smislu.
DSC_0024

Sveta Elizabeta Ugarska rođena je 1207. godine u Bratislavi, a umrla je 1231 u Marburgu. Bila je ugarska princeza, katolilička redovnica i svetica iz dinastije Arpadovića.
DSC_0048 DSC_0046 DSC_0033 DSC_0004

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije