Srpska napredna stranka Opovo: TRIBINA NA TEMU OMLADINSKOG AKTIVIZMA

19/11/2015

TRIBINA NA TEMU OMLADINSKOG AKTIVIZMA
Opovo, 17. novembar 2015;
Povodom Međunarodnog dana studenata, Opštinski odbor Srpske napredne stranke organizovao je u svečanoj sali Skupštine opštine Opovo tribinu na temu omladinskog aktivizma, javnog zagovaranja i učešća mladih u procesima donošenja odluka.
DSC_0035

Obeležavajući ovaj dan studenti pozivaju na slobodu mobilnosti, slobodu kretanja, slobodu učenja i studiranja, kao i slobodu da žive sa dostojanstvom. Međunarodni dan studenata u svetu se obeležava kao simbol borbe za demokratsko obrazovanje i društvo i sećanje na 17, novembar 1939. godine kada su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih studenata koji su protestvovali protiv okupacije.
DSC_0033

Na tribini i njenom edukativnom delu prisustvovalo je više od 40 studenata i učenika opštine Opovo, zatim predsednik Skupštine opštine Opovo Dragan Ugrinov, predsednik Opštinskog obora Srpske napredne stranke dr Zoran Tasić, predsednik Saveta za pravna pitanja Opštinskog odbora SNS Opovo Goran Fogl, predsednici saveta mesnih zajednica i vežnici Opštinskog veća Opštine Opovo iz redova Srpske napredne stranke.
DSC_0007

Edukaciju je otvorio predsednik Opštinskog odbora SNS dr Zoran Tasić, nakon čega su „reč“ preuzeli predavači. Veoma slikovito i minuciozno predavanje održao je aktuelni predsednik opštine Miloš Markov, koji je inače jedan od osnivača Udruženja Inicijative mladih Opovo, a njemu je asistirala, takođe aktivistkinja Inicijative mladih Opovo, Dragana Avramović. Njih dvoje su prisutnima preneli svoja znanja i bogata iskustva iz omladinskog aktivizma, pa je između ostalog bilo reči o organizovanju i samoorganizovanju, kreiranju projekata, važnosti i značaja učestvovanja na seminarima i drugim edukacijama.
DSC_0010

Po završetku edukacije, organizatori i učesnici tribine izrazili su zadovoljstvo postignutim rezultatima, a anketirani omladinci su složni u oceni da su nakon ove edukacije, njihova zainteresovanost i entuzijazam za rešavanjem lokalnih problema mnogo izraženiji.
DSC_0016

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije