Pešačka staza u Barandi: TROTOAR ZA BEZBEDNOST DECE

17/11/2015

TROTOAR ZA BEZBEDNOST DECE
Baranda, 17. novembar 2015;
Po onoj narodnoj „dogovor kuću gradi“ ekspresno je pokrenuta akcija izgradnje trotoara u delu Barande gde svakodnevno prolaze deca na putu do škole i predškolske ustanove. Od sastanka predsednika Saveta mesne zajednice Baranda i predsednika opštine Opovo, odnosno obilaska lokacije do realizacije ovog mini projekta prošlo je samo četiri dana.
38106

U pitanju je trasa na raskrsnici ulica Trg Maršala Tita i Oslobođenja. Trotoar u ulici Oslobođenja prestaje kod ove raskrsnice tako da su deca prinuđena da deonicu od raskrsnice do škole prepešače po veoma prometnom kolovozu (pored parka i benzinske pumpe).
38107

Inicijativa za izgradnju trotoara potekla je od građana Barande, koji su se obratili Savetu mesne zajednice što je rezultiralo pomenutim sastankom i dogovorom predsednika saveta Momčila Vujičina i predsednika opštine Miloša Markova. Lokalna samouprava je finansirala građevinski materijal, dok su građani Barande, a pre svega roditelji dece koja tu prolaze, kao volonteri uložili svoj rad. U ovom trenutku završavaju se nešto grublji građevinski radovi, nakon čega slede zanatski tradovi koje će izvesti profesionalci, takođe roditelji dece.
38110

-Zahvalni smo lokalnoj samoupravi na pomoći, a mi sami potrudićemo se da ovaj trotoar uradimo kvalitetno i osim betoniranja montiraćemo i ogradu na prelazima preko kanala, tako da će ova staza osim funkcionalnosti biti i ukras sela, poručio je predsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujičin.

Radove je danas obišao i predsednik Skupštine opštine Opovo Dragan Ugrinov, koji je tom prilikom izjavio da je ovo skromna ali svakako bitna donacija, a da će se o nekim ozbiljnijim projektima u vezi Barande razgovarati nakon projektovanja i usvajanja budžeta za narednu godinu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije