Inicijative mladih Opovo: ČIŠĆENJE OBALE TAMIŠA I SPORTSKO REKREATIVNOG KOMPLEKSA U OPOVU

14/11/2015

Inicijative mladih Opovo:
ČIŠĆENJE OBALE TAMIŠA I SPORTSKO REKREATIVNOG KOMPLEKSA U OPOVU
Opovo, 14. novembar 2015;
Kao što je prethodnog vikenda najavljeno, Udruženje „Inicijative mladih Opovo“ danas je nastavilo realizaciju projekta „Inicijativom do zaštite životne sredine u Opštini Opovo“, koji je finansiran od strane Vlade Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.
DSC_0009
Pored aktivista IMO i dosadašnjih učesnika projekta na današnjoj akciji čišćenja obale Tamiša između Glavne plaže i Vira, kao i Sportsko – rekreativnog kompleksa i jezera Gajger, učestvovalo je pedesetak mladih sportista koji su se akciji odazvali zajedno sa svojim trenerima.
DSC_0013
Pomenimo da su danas u akciji učestvovali fudbaleri Omladinaca sa trenerom Nenadom Simićem, košarkaši sa trenerom Mariom Nikolićem, članovi Škole sporta sa trenerom Bojanom Vasiljevim i atletičari sa trenerom Nemanjom Stojanovićem.
DSC_0015
Mladi opovački sportisti pedantno su „pročešljali“ obalu Tamiša i pri tom napunili više od 40 plastičnih džakova smeća. Nažalost, takozvani ljubitelji prirode koji svakodnevno dolaze na Tamiš, bilo zbog šetnje, izleta ili sportskog ribolova, za sobom ostavljaju gomile otpada i smeća.
Zaključak učesnika projekta je da je edukacija preko potrebna, posebno mladih naraštaja koji nam tek dolaze i stasavaju, ali potrebno je i montirati što više kanti za odlaganje smeća i edukativnih tabli kojima će se posetioci obaveštavati o prirodnim znamenitostima Potamišja i njihovom značaju, a istovremeno i upozoravati da vode računa o životnoj sredini.
DSC_0012
-Izuzetno sam zadovoljna odzivom dece, odnosno mladih sportista iz opovačkih klubova, i zahvalila bih se i njima i njihovim trenerima i vaspitačima, izjavila je povodom akcije predsednica Inicijative mladih Opovo Jelena Markov. Projekat nastavljamo novim aktivnostima i sledeća po redu je akcija postavljanja kanti za odlaganje smeća, najavila je nastavak projekta predsednica Inicijative mladih Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije