Potpisan novi ugovor u Irigu: NASTAVLJA SE PROJEKAT REKONSTRUKCIJE VODOSNABDEVANJA U OPOVU

NASTAVLJA SE PROJEKAT REKONSTRUKCIJE VODOSNABDEVANJA U OPOVU
Irig, 4. septembar 2018;
Predsednik opštine dr Zoran Tasić danas je potpisao ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo kojim se realizuje ovogodišnji projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Opovo.

Opštini Opovo su odobrena sredstva za sufinansiranje projekta u vrednosti od 5.604.557,32 dinara što je 70% vrednosti projekta bez pdv-a. Ukupna vrednost projekta 10.309.112 dinara sa pdv-om, a lokalna samouprava učestvuje sa 30% i preuzima na sebe plaćanje pdv-a.

U okviru projekta radiće se rekonstrukcija vodovodne mreže, odnosno zamena starih azbestnih cevi sa novim polietilenskim, u dužini od 1740 metara. Pod ovim projektom podrazumeva se uliva Bratstva jedinstva, Bratstva jedinstva 2 i krak 2 Bratstva jedinstva.

„Izuzetno je značajno za našu opštinu da kontinuirano nastavljamo realizaciju projekta „Rekonstrukcije vodovodne mreže u Opštini Opovo. Prethodnih godina uradili smo većinu većih ulica i sada nam nakon Bratstva jedinstva preostaju takozvane sporedne. Nastavljamo plodonosnu saradnju sa Pokrajisnkom vladom i resprnim sekretarijatima i iskreno se nadam da ćemo u narednim godinama ovaj projekat završiti na dobrobit svih građana“, izjavio je nakon potpisivanja ugovora predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je nakon obilaska radova na opremanju i povezivanju bunara na izvorištu „Irig“ i uručenja ugovora iz oblasti vodosnabdevanja, koje je danas upriličeno u Neradinu u opštini Irig, rekao da je to jedno od najvažnijih pitanja u Vojvodini jer, kako je istakao, i dalje veliki broj opština i naseljenih mesta nema kvalitetnu pijaću vodu.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je nakon obilaska radova na opremanju i povezivanju bunara na izvorištu „Irig“ i uručenja ugovora iz oblasti vodosnabdevanja, koje je danas upriličeno u Neradinu u opštini Irig, rekao da je to jedno od najvažnijih pitanja u Vojvodini jer, kako je istakao, i dalje veliki broj opština i naseljenih mesta nema kvalitetnu pijaću vodu.

Pokrajinska vlada u protekle dve godine investirala više od 700 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u 55 sela u AP Vojvodini, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

„Predstavnicima 20 lokalnih samouprava danas su uručeni ugovori za sufinansiranje projekta izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije u vrednosti više od 350 miliona dinara i to je veoma značajno za Vojvodinu “, kazao je predsednik Mirović.
Autobuska stanica Opovo: PRODUŽUJE SE ROK ZA PRODAJU MESEČNIH KARTI ZA LASTU

PRODUŽUJE SE ROK ZA PRODAJU MESEČNIH KARTI ZA LASTU
Opovo, 4. septembar 2018;
Zbog kašnjenja u izadavanju povlastica za đake, na Autobuskoj stanici Opovo produžen je rok za prodaju mesčnih karti za Lastu do 8. septembra. Inače veliki problem je što školarci još uvek ne mogu na Lastinoj glavnoj stanici da dobiju godišnje povlastice, tako da obaveštavamo roditelje da informišu svoju decu koja se redovno školuju, da ovih dana dok im ne izdaju povlastice ne plaćaju dnevne karte, bez obzira na insistiranje konduktera. Naravno, deca prilikom pregleda karti moraju imati potvrdu o redovnom školovanju. Prema informacijama kojima raspolažemo Lasta tek od sutra počinje da izdaje povlastice za đake.

04.09.2018: 06:00 – 20:00

05.09.2018: 06:00 – 20:00

06.09.2018: 06:00 – 20:00

07.09.2018: 06:00 – 20:00

08.09.2018: 06:00 – 14:00
RTV Pančevo: PREDSEDNICA SAVETA MZ SEFKERIN GOSTOVALA U EMISIJI INFO PANČEVO

PREDSEDNICA SAVETA MZ SEFKERIN GOSTOVALA U EMISIJI INFO PANČEVO
Opovo, 4. septembar 2018;
Poslednjeg dana avgusta gost emisije „Info Pančevo“, koja se emituje na RTV Pančevo, bila je predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin i odbornica Skupštine opštine Opovo Kristina Krunić. Tokom emisije razgovaralo se o aktuelnim i budućim investicijama i manifestacijama u Sefkerinu. Gostovanje Emisiju možete pogledati ovde:
Susreti generacija: POLA VEKA MATURE SAKULSKE GENERACIJE 1953

POLA VEKA MATURE SAKULSKE GENERACIJE 1953
Sakule, 04. septembar 2018;
Simbolično, prvog dana septembra u sakulskoj osnovnoj pkoli okupila se geracija 1953. godište kako bi obeležili 50 godina od male mature.
Na prozivci se pojavilo desetoro ispisnika, a svečanost su ukrasile i učiteljice Menka i Ružica. Atmosfera je bila dirljiva i obojena emocijama, a novi sastanak je zakazan za 2021. godinu.

.
Paketi za bebe: PET DEČAKA I JEDNA DEVOJČICA

PET DEČAKA I JEDNA DEVOJČICA
Opovo, 04. septembar 2018;
U prvoj septembarskoj raspodeli paketa za novorođene bebe na teritoriji Opštine Opovo, lokalna samuprava podelila je šest paketa za pet dečaka i jednu devojčicu. Tri bebe su iz Opova, dve iz Sefkerina i jedna iz Sakula. Dve prinove su julske, a četiri avgustovske.
Pakete su uručili opštinski većnici Ankica Simin Damjanov i Nebojša Gašić.

JUL: Konstantin Nikolić (Sakule), Damjan Mišković (Opovo); AVGUST: Nikolina Pavlović (Opovo), Filip Božić (Opovo), Ognjen Stamenković (Sefkerin), Jovan Jon (Sefkerin).