Košarkaški opštinski derbi u subotu: OPOVO DOČEKUJE SAKULE

OPOVO DOČEKUJE SAKULE
Opovo, 13. jul 2018;
Kakav god da je odnos snaga, košarkaški meč između Opova 99 i Sakula uvek privlači veliku pažnju i sa pravom nosi epitet derbi.
Sakule i dalje vreba šansu za pobedu, ali i ovog puta ispred imena domaćina stoji favorit. Opovo će u subotu (14. jula) u 18:00 časova dočekati Sakule u meču koji osim ličnih razloga, nema rezultatski značaj.
U prethodnom kolu Opovo je savladalo Mladost u Ilandži 100:77, dok je Sakule izgubilo kod kuće od Omoljice 98:84.
Opovo je drugo na tabeli Letnje lige (takmiče se van konkurencije, jer su učesnici višeg ranga takmičenja) zbog šest mečeva manje od Tamiša, koji na kontu ima i tri poraza više od našeg tima. Sakule je pretposlednje sa samo dve pobede i devet poraza.
Dobre vesti iz Novog Sada: POTPISAN UGOVOR ZA V I VI FAZU IZGRADNJE PUTA OPOVO – DEBELJAČA (VIDEO)

POTPISAN UGOVOR ZA V I VI FAZU IZGRADNJE PUTA OPOVO – DEBELJAČA
Novi Sad, 13. jul 2018;

Potpisivanjem ugovora za V i VI fazu izgradnje puta Opovo – Debeljača ovaj kapitalni projekat ulazi u novu etapu. Predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić danas je u Pokrajinskoj Vladi potpisao ugovor o finansiranju nastavka realizacije projekta, a ugovore za pet opština uručili su pokrajinski premijer Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević. Za nove dve faze Opština Opovo je dobila oko 116 miliona dinara.

Reč je o projektima koji se odnose na izgradnju lokalnog puta Opovo – Debeljača, izgradnju sportske hale u Novom Kneževcu, infrastrukturno uređenje Kameničkog parka u Novom Sadu, sanaciju vodovodne mreže u Krajišniku u opštini Sečanj i izgradnju novog objekta OŠ „Jovan Popović“ iz Sremske Mitrovice.
„Nakon rebalansa budžeta opredelili smo dodatna sredstva za realizaciju značajnih investicija u pet opština i iz toga se jasno vidi da nastavljamo sa realizacijom infrastrukturnih projekata u gradovima i u manje razvijenim opštinama“, rekao je predsednik Mirović.

On je podsetio da se investicije koje vodi Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine realizuju u planiranim rokovima.
„Na kraju mandata ove Pokrajinske vlade nećemo imati crne slike koje nam je ostavila prethodna vlada, završićemo sve objekte čija izgradnja traje godinama unazad i staviti ih u funkciju, na korist svih građana. Jedan od takvih projekata je bio i izgradnja puta Opovo – Debeljača gde se u nekim prethodnim periodima radilo po sistemu “kreni-stani”, tako da ćemo i taj projekat završiti”,  istakao je ovom prilikom predsednik Mirović.

Predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić izjavio je da su dobijena sredstva za realizaciju projekta rekonstrukcije puta Opovo – Debeljača višestruko značajna s obzirom na to da je ta lokalna samouprava u četvrtoj kategoriji nerazvijenosti.
„Za Pokrajinsku vladu ne postoje male i velike opštine, a tome u prilog ide činjenica da je iz pokrajinskog budžeta za realizaciju investicija u opštini Opovo ove godine izdvojeno 670 miliona dinara, dok je projektovani lokalni budžet iznosio 250 miliona dinara“, izjavio je Tasić.

Nakon konferencije za novinare predsednik opštine Opovo imao je sastanak sa pokrajinskim premijerom gde se konstruktivno razgovaralo o planovima za nove projekte i njihovom sufinansiranju od strane Pokrajine, a jedan od tih budućih projekata bila bi izgradnja sportske hale u Opovu.

 
Tretman suzbijanja odraslih formi komaraca: U NEDELJU TRETMAN IZ VAZDUHA

U NEDELJU TRETMAN IZ VAZDUHA
Opovo, 13 juli 2018
Za nedelju 15. jula je najavljeno novo tretiranje odraslih formi komaraca. Tretman će se vršiti iz vazduha insekticidom Lambda Cyhalotrin – Monslink 0,8 ULV u odnosu 2:1, preparatom koji je upisan na listu Agencije za hemikalije čime je odobrena njegova primena bez opasnosti po životnu sredinu i živi svet
U slučaju nepredviđenog pogoršanja meteo situacije ili drugih uslova zbog kojih akcija ne bi mogla biti sprovedena, tretmani se odlažu za prvi sledeći termin kada neophodni uslovi budu bili adekvatni.