Još jedan veliki projekat ulazi u realizaciju: REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE U ULICI BORISA KIDRIČA

REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE U ULICI BORISA KIDRIČA
Opovo, 16. avgust 2017;
Kao što je početkom godine i najavljeno, nastavlja se projekat „Rekonstrukcije vodovodne mreže u Opovu“. Nakon sprovođenja procedure javne nabavke i izbora izvođača radova, danas je predsednik opštine dr Zoran Tasić potpisao ugovor sa predstavnicima firme GP „Graditelj NS“ iz Novog Sada.

– Ovo je još jedan u nizu infrastrukturnih projekata koji je od životnog značaja za građane naše opštine. Zbog kvantiteta projekta, kako njegovog obima, tako i finansijske vrednosti, realizujemo ga sukcesivno i svake godine radimo po jednu do dve ulice u zavisnosti od sredstava koje obezbedimo. Ove godine, radićemo glavnu opovačku ulicu Borisa Kidriča i naravno, projekat nastavljamao i naredne godine, izjavio je nakon potpisivanja ugovora predsednik opštine dr Zoran Tasić.

Projekat Rekonstrukcije vodovodne mreže podrazumeva zamenu starih azbestnih cevi sa novim polietilenskim. Rekonstrukcija će se vršiti u opovačkoj ulici Borisa Kidriča u dužini vodovodne trase od 2.396,10 metara. Rok za izvršenje radova je 70 radnih dana, a vrednost projekta je 17.257.268,52 dinara sa pdv-om. Sredstva su obezbeđena preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, dok se deo finansira iz budžetskih sredstava lokalne samouprave.
Paketi za bebe: DVE DEVOJČICE I JEDAN DEČAK

DVE DEVOJČICE I JEDAN DEČAK
Opovo, 16. avgust 2017;
U drugoj avgustovskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo uručila je tri paketa za dve devojčice i jednog dečaka. Dve prinove su iz Sefkerina i jedna iz Opova, a rođene su u maju, julu i avgustu.
Pakete su uručili opštinski većnici Ankica Simin Damjanov i Nebojša Gašić:
MAJ: Jovana Banjaš (Sefkerin); JUL: Magdalena Jovanović (Opovo); AVGUST: Luka Stojić (Sefkerin).
Pokrajinska Vlada AP Vojvodine: OTVORENI NOVI KONKURSI POKRAJINSKE VLADE

OTVORENI NOVI KONKURSI POKRAJINSKE VLADE
Novi Sad, 16. avgust 2017;
Pokrajinska Vlada AP Vojvodine otvorila je 14. avgusta četiri nova konkursa za dodelu bespovratnih sredstava.

  1. Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama sa teritorije AP Vojvodine, za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala.

2. Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine, za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala.

3. Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima koji svoju delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme ili softvera

4. Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima koji svoju delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije za subvencionisanje troškova nabavke repromaterijala.

Sva dokumenta potrebna za prijavu na ove konkurse (tekst konkursa, obrazac za prijavu, izjava I pravilnik) možete preuzeti na sajtu Pokrajinske Vlade www.vojvodina.gov.rs (rubrika – dokumenti – konkursi)

Rok za podnošenje prijava je 4. septembar.
Dobro jutro: TEMPERATURA SE POLAKO POVEĆAVA, DANAS 33 STEPENA

TEMPERATURA SE POLAKO POVEĆAVA, DANAS 33 STEPENA
Opovo, 16. avgust 2017;
Dobro jutro! Danas sunčano sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 32°C, dok će tokom noći biti 20°C. Brzina vetra 2m/s S, verovatnoća padavina 2%. Sunce je izašlo u 5:41h, a zaći će u 19:43h.
Na današnji dan u Opovu je maksimalna temperatura izmerena 1952. godine (38°C), minimalna temperatura 1973. godine (11°C), dok je na današnji dan maksimalna količina padavina u Opovu zabeležena 1955. godine (39,8mm).
Do kraja godine ostalo je još 137 dana.

.