Saobraćajnica Opovo – Japanski cvet: SANIRANE UDARNE RUPE, OČEKUJE SE INSPEKCIJA TERENA

SANIRANE UDARNE RUPE, OČEKUJE SE INSPEKCIJA TERENA
Opovo, 18, jul 2017
Povodom sugestija građana, predsednik Opštine Opovo dr Zorana Tasića pokrenuo je inicijativu u vezi saniranja oštećenja kolovoza na deonici saobraćajnice Japanski cvet – Opovo, koja su ozbiljno ugrožavala bezbednost saobraćaja. Inicijativa je prosleđena nadležnima Grada Beograda, nakon čega je preduzeće Beograd put sprovelo radove na krpljenju udarnih rupa.

Istovremeno, po nalogu predsednika opštine na predmetni putni pravac je izašao komunalni inspektor kako bi konstatovao činjenično stanje saobraćajnice i raskrsnice Opovo – zrenjaninski (magistralni) put. U zapisniku su konstatovani svi elementi koji ugrožavaju bezbednost saobraćaja – rastinje, saobraćajna signalizacija, ograda, itd, tako da će kompletna dokumentacija biti prosleđena republičkom saobraćajnom inspektoru čiji dolazak se očekuje u narednim danima.
U lokalnoj samoupravi se nadaju da će se i ovaj višegodišnji problem rešiti.

.
Problemi sa očitavanjem struje: OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE KOJI NISU DOBILI RAČUNE ZA STRUJU

OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE KOJI NISU DOBILI RAČUNE ZA STRUJU
Opovo, 18. jul 2017;
Povodom problema sa (ne)očitavanjem struje procenjuje se da četvrtina opovačkih domaćinstava nije dobilo ovog meseca račune za struju. Lokalna samouprava obaveštava građane naseljenog mesta Opovo koji nisu dobili račune za struju, da fotokopiraju poslednji račun, očitaju trenutno stanje i zajedno sa datumom očitavanja upišu na fotokopirani račun, koji će predati u kancelariju Mesne zajednice Opovo, odakle će se proslediti Elektrodistribuciji Vojvodine.
Kancelarija Mesne zajednice Opovo radi od 8:00 do 12:00 časova.

.
Alhemija manufakturne proizvodnje: KAJSIJE RODILE, VESELA MAŠINA RADI

KAJSIJE RODILE, VESELA MAŠINA RADI
Opovo, 18. jul 2017;
Postoji u Srba jedna šaljiva pitalica koja glasi: „Kako ćete prepoznati domaćinstvo gde žena, a gde muž, vodi glavnu reč“: Odgovor je pomalo jednostavan i daje ga jedna vrsta voća – kajsija. Kažu da u domaćinstvu gde se više kuva džem od kajsije, glavnu reč vodi žena, a tamo gde se više peče rakija od kajsije, glavnu ulogu ima muž.

Šalu na stranu, kajsije su ove godine dobro rodile, što je prilika za svakog domaćina koji ima voćnjak da ispeče dobru domaću rakiju. Mada se proizvodnja uglavnom svodi za kućnu upotrebu, kazani ili pecare rade punom parom tako da ove popularne rakije naredne zime neće zafaliti.

.
Vrane startovale sa pripremama: DVANAEST IGRAČA NA PROZIVCI, DVA NOVA IMENA

DVANAEST IGRAČA NA PROZIVCI, DVA NOVA IMENA
Baranda, 18. jul 2017;
U nedelju 16. jula, trener Radničkog Nikola Šojić izvršio je prvu prozivku, nakon čega su Baranđani odradili i prvi trening u sklopu priprema za predstojeću fudbalsku sezonu.

Na prvoj prozivci pojavilo se 12 igrača, dok su opravdano izostali Dobrić, Šušnjar, Carević, Marković i Cvetković.
Klub je napustio dosadašnji čuvar mreže Miloš Lazović, a u jato Vrana su se priključili golman Predrag Popović (Železničar, Požega) i Marko Mosić (Omladinac, Opovo).

Izvor: FB Radnički Baranda
Paketi za bebe: ČETIRI DEČAKA U DRUGOJ JULSKOJ RASPODELI PAKETA

ČETIRI DEČAKA U DRUGOJ JULSKOJ RASPODELI PAKETA
Opovo, 18. jul 2017;
U drugoj julskoj raspodeli paketa za bebe Opštinska uprava Opovo uručila četiri paketa za četiri dečaka. Dve bebe su iz Opova i po jedna iz Sakula i Sefkerina, dok su dve prinove julske, a po jedna junska i majska. Pakete su uručili opštinski većnici Ankica Simin Damjanov i Nebojša Gašić.

MAJ: Mihailo Spasić (Sefkerin); JUN: Lazar Pavlović (Opovo); JUL: Milorad Lenatov (Opovo, Stefan Nestorov (Sakule).
Dobro jutro: VEDRO I SUNČANO VREME, TEMPERATURA DO 32 STEPENA

VEDRO I SUNČANO VREME, TEMPERATURA DO 32 STEPENA
Opovo, 18. jul 2017;
Dobro jutro! Današnja temperatura u Opovu do 32°C. Očekuje se vedar i sunčan dan, kao i vedra noć sa temperaturom od 17°C. Brzina vetra 1m/s SSZ, verovatnoća padavina 2%. Sunce je izašlo u 5:09, a zaći će u 20:20h.
Na današnji dan u Opovu je izmerena najviša temperatura 2007. godine (39°C), najniža temperatura 1984. godine (10°C), dok je na današnji dan maksimalna količina padavina u Opovu zabeležena 2002. godine (22,8mm).
Do kraja godine ostalo je još 166 dana.
1991. Godine je predsedništvo SFRJ u Beogradu donelo je odluku o povlačenju Jugoslovenske narodne armije iz Slovenije, nakon što je ta jugoslovenska republika 25. juna proglasila samostalnost.

.